2023 Geluksdraak in Beesel onthuld

Category:
Description:


Geluksdraak onthuld in Beesel: 'Wat wil je nog meer?!'

In Beesel is vrijdagochtend de Geluksdraak onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Bob Vostermans en Hans van Kruchten van Stichting Draaksteken.

Kinderdraaksteken
Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Jos Beurskens in samenwerking met leerlingen van het Grescollege en basisschool Het Spick. Zij hebben de draak versierd met tekeningen en speciale boodschappen. De Geluksdraak is gerealiseerd met het oog op het Kinderdraaksteken dat over zes weken begint. De leerlingen liepen in een optocht naar het grasveldje aan de Ruys van Splintersingel in Beesel.

Onthullen
Caro neemt dit jaar de rol van Sint Joris voor haar rekening. Ze mocht ook op de knop drukken waarmee de Geluksdraak werd onthuld. Caro is erg blij met het eindresultaat van de Geluksdraak. “Supermooi, er staan hele mooie kunstwerken op! De mijne staat ergens aan de achterkant,” zegt ze al wijzend naar de draak. Caro geniet enorm van haar rol, maar het zijn wel drukke tijden. “Repeteren, leessessies, al een aantal interviews, uitreikingen,” zo somt ze op.

‘Wat wil je nog meer?!’
De spanning werd bij de onthulling van de Geluksdraak behoorlijk opgevoerd. Dat was het wel waard, aldus burgemeester Vostermans. “Kijk eens wat een prachtig resultaat!”, begint hij. Vooral het feit dat de kinderen dat samen met elkaar hebben gedaan, de basisschoolleerlingen samen met leerlingen van de middelbare school. Samen werken aan een project richting het Draaksteken, en dan zo’n eyecatcher midden in het dorp. Wat wil je nog meer?!

‘Ik geniet ervan’
Hans van Kruchten, voorzitter van Stichting Draaksteken, sluit zich aan bij die woorden. “Voor iedereen die heeft meegewerkt is dit een voorbeeld van hoe iets tot stand kan komen. Dát is eigenlijk het Draaksteken. Samen iets doen en samen iets voor elkaar krijgen. Ik kan je zeggen: ik geniet ervan,” aldus Van Kruchten, die vervolgens nog wat verder ingaat op het proces van de Geluksdraak. Daarbij noemt hij specifiek kunstenaar Jos Beurskens. “Hij is de geestelijk vader van dit project. Verder hebben we de samenwerking gezocht met iemand die goed is in bouwen en natuurlijk de scholen. Op de basisschool zitten onze toekomstige Sint Jorissen en Koningen, maar ook mensen achter de schermen.

Sponsorloop
Naast de onthulling van de Geluksdraak werd ook het opgehaalde bedrag van de sponsorloop bekendgemaakt. Ook die eer was aan ‘Sint Joris’ Caro. Uit een rode envelop kwam een cheque van 4.331 euro. “Daar ben ik superblij mee, dat is echt heel veel geld!

26 Mei 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #KinjerDrakeDaag, #Basisschool, #t Spick, #Onthulling,