Categorie:
Omschrijving:

6e Jo’s IJssalon Jeugdronde van Reuver

2e Pinksterdag, 29 mei 2023

Met veel wind was het een zware editie van de Jeugdronde van Reuver. Helaas waren er in de diverse categorieën verschillende valpartijen, al dan niet veroorzaakt door de wind.

In categorie 2 ontstond vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 6 met daarin Lova en Otto. In een mooie eindsprint eindigde Lova op de 2e plek en Otto sprintte naar plek 4.

Een kopgroep van 5 maakte in categorie 3 de dienst uit. In de laatste ronden brak deze kopgroep nog in tweeën, en werd door de drie koplopers tot op de streep om de overwinning gesprint. Ryan (2e) en Malin (3e) moesten nét hun meerdere erkennen in de Nederlands Kampioen Lars Kleuskens.

Niek en Lotte startten in categorie 4, waar door een vroege valpartij het veld in stukken sloeg. Niek wist de weg naar de kop weer te vinden en in een kopgroep van 4 streed hij om de overwinning. De inspanning om terug te komen deed hem uiteindelijk de das om, wel een hele sterke 4e plek voor Niek. Lotte eindigde keurig op de 10e plek.

In categorie 6 vandaag drie Snelle Wielers aan de start. Dit maal een wat kleiner, maar wel sterk startveld. Met in het achterhoofd de valpartijen in de andere categorieën gingen ze van start. Al snel ontwikkelde zich de definitieve kopgroep van drie. Het peloton met Juul en Linus volgde op enige afstand. Het was aanpoten met de wind tegen op het lange rechte stuk. Helaas raakte ook Juul betrokken bij een valpartij maar hij kon de strijd gelukkig goed voortzetten. Thomas zat in de groep hierachter en deed flink zijn best. Het verdere verloop van de wedstrijd was redelijk eentonig want de drie groepen bleven uit elkaars greep en zo reden ze naar de finish.

Na afloop was er uiteraard voor alle renners het inmiddels traditionele ijsje van Jo’s IJssalon.

DIKKE BANDEN RACE

Maandag 29 mei (2e pinksterdag)

Onder een stralend zonnetje stroomde tegen 15.00 uur de eerste enthousiaste deelnemers binnen om deel te nemen aan de Jumbo Visma dikke banden race,  georganiseerd door Cycling team Limburg. Een wielervereniging uit Venlo waar de meeste disciplines binnen de wielersport beoefend kunnen worden!

Net na de klok van 15.00 uur gaf reuvernaar Ger Hermans (woonachtig in Helden) het startschot en de jongste deelnemers (2-4 jaar) vertrokken met hun loopfietsjes om als eerste weer terug te zijn bij de finish, daar kwam Zoë Lemmen uit Reuver  als eerste aan, als 2e Thei Engelen uit Venlo en 3e Tuur Derkx ook uit Venlo.

Daarna gingen de 5 en 6 jarigen op hun fiets aan hun dikke banden race beginnen en mochten al wat meer rondjes fietsen onder toeziend oog van Jo de ijsbeer...hier kwam Ferris Ruyten uit Merselo als eerste over de finish, 2e werd hier Nathan Brebels uit het Belgische Bree en als 3e de Reuverse Dinand Lemmen.

Als slot vertrokken de 7 en 8 jarige voor hun wedstrijdje met een paar rondjes over industrieterrein Molenveld, deze enthousiastelingen sloten deze dag af en hier kwam als eerste Kay Bijnen uit Roermond over de meet met Lars Bours uit Linne vlak achter zich aan als 2e.... het podium werd compleet gemaakt door de Reuvernaar Cas denTeuling

Toen alle deelneemertjes gehuldigd waren op en rond het podium met een jumbo visma shirt en bidon mochten ze gaan genieten van een lekker ijsje bij de hoofdsponsor Jo's ijssalon! Die deze ijsjes beschikbaar stelde!

29 Mei 2023 (Bron: Snelle Wiel - Bestronics/Puik Lokaal)

Tags: #Sport, #Reuver, #Wielrennen, #Events,