2023 Expositie 'In de ban van de draak' is geopend

Category:
Description:


Expositie โ€œ๐‘ฐ๐’ ๐’…๐’† ๐’ƒ๐’‚๐’ ๐’—๐’‚๐’ ๐’…๐’† ๐’…๐’“๐’‚๐’‚๐’Œโ€ geopend in Museum Beesel

Op 3 Juni opende Museum Beesel een bijzondere expositie die op een ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜‡๐—ฒ het historische verhaal van het Draaksteken vertelt en de betekenis hiervan voor de ๐—•๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ.๐Ÿ‰

Bezoekers zien het Draaksteken van vroeger en nu, het ๐—ž๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป en hoe het spel in diverse Europese steden wordt opgevoerd. Bijzonder zijn de interactieve ๐˜๐—ผ๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜€๐—ฐ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜€ die prachtige ๐—ต๐—ถ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ณ๐—ถ๐—น๐—บ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผโ€™๐˜€๐Ÿ–ผ๏ธ (vanaf het jaar 1919) bevatten. Verder toont de expositie ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐˜€๐˜๐Ÿบ rond het thema Draaksteken.

๐—œ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด van 11:00 tot 17:00 uur is de expositie ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€ ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป voor publiek. In augustus, rond de speeldata van het Draaksteken, zullen de openingstijden ruimer zijn. Kijk op www.museumbeesel.nl voor meer informatie.

3 Juni 2023 (Bron: Jan Smolenaars)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Museum, #Opening,