2023 Draaksteken de Musical - Kinderversie (Omroep P&M)

Category:
Description:

 


Draaksteken de Musical - Kinderversie (Omroep P&M)

Kinderen in de huid van Joris en de Draak bij KinjerDrakeDaag

Voor de Beeselse kinderen was het vrijdag een van de hoogtepunten van het jaar. De KinjerDrakeDaag. Het verhaal van Joris en de Draak in een musical van groep 8 waar de hele school aan meedoet. Voordat het zover was, werd er eerst samen gegeten, op z'n Middeleeuws.

Het drakenjaar voor de kinderen was een vol lesprogramma. Zo werden er uitstapjes gemaakt en werd er gewerkt aan een kunstwerk, de geluksdraak. De traditie van het spel rondom de legende van Sint Joris en de draak wil de organisatie van het Draaksteken doorgeven aan de jeugd. "Wij vinden het belangrijk om dit groot cultureel erfgoed op onze beurt weer door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen", zegt Paul van Herten van de KinjerDrakeDaag.

Kinjer Cultuurpries
Twee keer eerder werd een Kinjer DrakeDaag georganiseerd. In 2009 ontving Basisschool Het Spick hiervoor zelfs de Kinder Cultuurprijs van de Provincie Limburg.

Kleine draakstekers
Het hoogtepunt van het Drakenjaar was de kinderversie van het Draaksteken. De ruim 150 kinderen van Basisschool Het Spick, SLG ’t Draekske en KDV ’t Drakennest speelden een eigentijdse uitvoering op het speelterrein van het ‘echte’ Draaksteken. De schoolverlaters van groep 8 vertolkten de hoofdrollen in deze musical. Na afloop gingen alle ‘kleine Draakstekers’ in een zegetocht door het dorp, mét de verslagen draak

7 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #KinjerDrakeDaag, #Musical, #Basisschool, #t Spick,