2023 Leerlingen schitteren op KinjerDrakeDaag Beesel

Category:
Description:


Leerlingen schitteren op KinjerDrakeDaag in Beesel

Na maandenlang wachten, oefenen en voorbereiden was het vrijdag eindelijk zover: de KinjerDrakeDaag met als hoogtepunt de opvoering van Draaksteken de Musical. De hoofdrollen in het openluchtspektakel waren weggelegd voor leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Spick uit Beesel.

Echt fantastisch!’
Voor de leerlingen was het tegelijkertijd de groep 8-eindmusical, voordat zij uitvliegen naar het voortgezet onderwijs. De dag begon met een lunch, daarna was het tijd voor de voorstelling. Caro speelde de eerste vrouwelijke Sint Joris. Voor haar en haar paard bleek de hitte geen issue. “Het was echt superleuk, ik heb er echt heel erg van genoten!”, zegt ze trots. Ook haar trouwe assistent heeft zijn rol goed uitgevoerd. “Hij is superlief geweest, ook vanwege de hitte. Alsnog was die superlief en goed! Het was heel erg warm, maar we hebben doorgezet en het is echt fantastisch geworden”, vertelt Caro.

Zegetocht
Aan het einde van de voortelling bedankten de kinderen het enthousiaste publiek. De draak werd verslagen en dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op traditionele wijze, namelijk met een zegetocht door de straten van Beesel. Een groot deel van het publiek dat bij de voorstelling aanwezig was, stond niet veel later langs de weg om hun helden met gejuich te ontvangen. Toen alle drakenstrijders waren geëerd, was het tijd voor de afterparty. Deze vond plaats op de Markt in Beesel, niet ver van het openluchttheater.

Afterparty
Niet alleen de acteurs, maar ook de bezoekers genoten op de Markt na van de musical. Voor de kinderen waren er allerlei activiteiten, zoals een schminkhoek, ballonnenclown en springkussen. Volwassen bezoekers genoten vooral van een hapje, drankje en de sfeer. “Geslaagd was het, perfect! Mijn kleinkinderen deden mee”, zegt een man op een terras. Duidelijk is dat het Draaksteken en Kinderdraaksteken een traditie is om te koesteren. “De traditie is fijn en leuk voor het dorp zelf, het dorp doet mee”, verklaart de man. Een andere bezoeker sluit zich daarbij aan. “Belangrijk is dat het in ere wordt gehouden. Het heeft ook met de saamhorigheid te maken”, zo stipt zij de kracht van de Beeselse samenleving aan.

Bijzondere herinnering
De afterparty ging nog wel even door. De volgende editie van het Kinderdraaksteken is geheel volgens traditie over zeven jaar. Eerst staat in augustus het grote Draaksteken op het programma. Ondertussen zijn de leerlingen van basisschool ’t Spick een bijzondere ervaring en herinnering rijker.

7 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #KinjerDrakeDaag, #Musical, #Basisschool, #t Spick,