2023 Nieuwe naam voor Beeselse harmonie

Category:
Description:


Harmonie Beesel heet voortaan KlanQ

De harmonie in Beesel heeft een nieuw naam. De naam KlanQ werd zaterdagavond gepresenteerd tijdens het evenement Kroet.

Met de nieuwe naam komt er na 125 jaar definitief een einde aan de naam Harmonie St. Gertrudis. Volgens de harmonie vraagt de huidige tijd om flexibiliteit en verandering, ook om het voortbestaan van de vereniging te kunnen garanderen.

Koers
De naamsverandering maakt deel uit van een koerswijziging om midden in de gemeenschap te staan. Daarbij voert de harmonie regelmatig een toegankelijker en luchtiger repertoire op.

Speciaal nummer
Tijdens het concert werd een nieuwe compositie ten gehore gebracht. Samen met opleidingsorkest Forza schreef de harmonie een compositie voor Beesel, de KlanQ Ouverture. Dit is geschreven door onze dirigent Yves Wuyts. De compositie bevat melodische klanken van "dat liedeke van den giftighen Draecke". Dit is het oudste nog gezongen nummer van het Draaksteken.


Nieuwe naam en nieuw logo voor Beeselse harmonie

Er komt een belangrijke mijlpaal aan voor harmonie St. Gertrudis in Beesel. Tijdens het evenement Kroet, op zaterdag 8 juli op de Markt in Beesel, werd een nieuwe naam en nieuw logo worden gepresenteerd. Deze mijlpaal is onderdeel van de koerswijziging die de harmonie vorig jaar heeft ingezet.

Toekomstbestendig
Met de nieuwe naam komt er na 125 jaar definitief een einde aan de naam Harmonie St. Gertrudis. Volgens de harmonie vraagt de huidige tijd om flexibiliteit en verandering, ook om het voortbestaan van de vereniging te kunnen garanderen. De harmonie slaat deze nieuwe weg in om toekomstbestendigheid te garanderen en aantrekkelijk te blijven voor de jonge generatie. Daarbij wordt het midden in de gemeenschap staan niet losgelaten.

Concert
De onthulling van de nieuwe identiteit is niet het enige dat op het programma stond tijdens het evenement op de Beeselse markt. Harmonie St. Gertrudis gaat een concert geven dat een uur zal duren. Sinds de koerswijziging voert de harmonie regelmatig een toegankelijker en luchtiger repertoire op.

Compositie voor Beesel
Tijdens het concert dat Harmonie St. Gertrudis gaat geven, werd een verrassende compositie ten gehore gebracht. Samen met opleidingsorkest Forza heeft de harmonie namelijk een compositie voor Beesel geschreven.

Het concert begon op 8 juli om 19.00 uur.

8 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Harmonie, #Beesel, #Opening, #Markt, #Events,