2023 Grote plannen voor Drakenrijk in Reuver

Category:
Description:


Grote plannen voor Drakenrijk in Reuver

Drakenrijk in Reuver wil in 2025 een binnenspeeltuin openen. In het overdekte gebied komen speelattracties, klimtoestellen, horeca, een terras en een vuurspuwende draak. Frank van Woudenberg van Billybird Drakenrijk sprak erover in Zomer in het Zuiden.

Drakenrijk opende vorige maand het grootste speelkasteel van Nederland. Het park maakt onderdeel uit van parkengroep BillyBird, met onder andere ook een vestiging in Maashorst (Hemelrijk). Daar worden duizenden bezoekers per jaar verwelkomd. Dat zijn ook de ambities in Reuver.

Volgens Van Woudenberg is dat mogelijk. “Het ligt op een mooie locatie vlakbij de grens met Duitsland en de snelweg. Dat biedt veel mogelijkheden.” Naast het dagstrand wil het park ook bezoekers ontvangen als het minder goed weer is. Daarom de investering in een binnenspeeltuin.

Middeleeuwen
Het nieuwe gebouw wordt ingericht als een middeleeuws dorp. Bezoekers zullen er middeleeuwse huisjes aantreffen die door een enorme draak als het ware in brand zijn gezet. Het virtuele vuur kan geblust worden met waterstralen. De draak verwijst naar het drakendorp Beesel en het Draaksteken.

Vier miljoen
De kosten voor het park worden geschat op ruim 4 miljoen euro. Er is al een vergunning aangevraagd voor de bouw. BillyBird verwacht dat de werkzaamheden begin volgend jaar kunnen starten.

21 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas/Zomer in het Zuiden)


Tags: #Drakenrijk, #Reuver, #Toekomst, #Interview,