2023 Luuk bereidt zich als 'Waerse Wil' voor op Draaksteken

Category:
Description:


Luuk Geerlings bereidt zich als 'Waerse Wil' voor op Draaksteken

"Waers", zo moet Luuk Geerlings zijn rol spelen. Zijn personage bij het Draaksteken heet niet voor niets "Waerse Wil". De Beeselnaar speelt een van de hoofdrollen.

Waerse Wil is een tegenhanger van de koning. De koning zegt dat er een draak is in het dorp, maar Wil gelooft het niet. Een leuke rol, zo vindt Geerlings. "We zijn sinds mei met de hele spelersgroep aan het repeteren. Nu doen we het twee keer in de week. Het is druk, maar wel heel leuk."

Grote rol
"Ik wilde graag een grote rol, die heb ik gekregen. Ik vind dat ik er alles voor moet doen om de rol goed te spelen." Draaksteken zit bij Luuk in de genen. Zijn hele familie doet mee. Vader Huub is zelfs regisseur. De regie aanwijzingen krijgt hij niet van zijn pap, maar van een van de andere twee regisseurs.

Draak en paarden
Afgelopen vrijdag werd er voor het eerst gerepeteerd met de draak en paarden. "Er komt steeds een extra demensie erbij. Je moet beter opletten en rekening houden met de paarden. Dat maakt elke repetitie spannend." Nog maar enkele weken tot de première. Luuk heeft er zin in.

25 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Interview,