2023 Acteurs met bril gebruiken lens met Draaksteken

Category:
Description:


2023 Acteurs met bril gebruiken lens met Draaksteken

Er mogen geen brillen gedragen worden tijdens het spelen van het Draaksteken in Beesel. In de Middeleeuwen droegen de inwoners namelijk nog geen brillen. Om het de acteurs makkelijk te maken, werden er woensdag lenzen gepast bij een lokale opticien.

Waar de één de lens snel heeft gepast, duurt het bij de ander wat langer. "Je moet er wat voor over hebben", zegt een van de actrices. "Dit is de derde keer dat ik meedoe en voor de derde keer ben ik aan het klungelen." Gelukkig moet ze er wel mee lachen. "Alles voor het goede doel", zegt ze.

Bril sinds derde jaar
Jitse van der Klugt speelt Neeke. Hij doet voor het eerst mee met het spel. "Ik draag sinds mijn derde een bril, dus dit is mijn eerste ervaring met lenzen." Toch gaat het hem goed af. Hij kijkt er naar uit om vanaf half augustus de rol van een kind te spelen dat gedwongen wordt tot arbeid.

Opticien
Jeroen Aben van Heiming Aben biedt de lenzen aan. "Het is niet of we het doen, maar wanneer het Draaksteken weer plaatsvindt." Als inwoner van de gemeente Beesel helpt hij de dertig acteurs met plezier. "Ze krijgen zo'n tien lenzen. Het zijn daglenzen, die ze na de voorstelling kunnen verwijderen." Zijn tip: "Rustig blijven bij het aanbrengen, dan komt alles goed."

27 Juli 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Opmerkelijk,