2023 Serenade aan uitgevallen koning Roy Smeets

Category:
Description:


Koning Draaksteken krijgt serenade

De 500 spelers van het Draaksteken en medewerkers achter de schermen hebben vrijdagavond een serenade gebracht aan Roy Smeets.

De Beeselnaar kwam een week geleden ten val met de fiets en brak zijn heup. Dat betekende dat hij de rol van koning niet meer kan uitoefenen bij het spektakel dat volgende week wordt opgevoerd.

Tranen
Smeets was tot tranen geroerd. Het nummer ''t Goeje det besjteit', dat hij maakte voor het Draaksteken, werd door de spelers gezongen.

Modder
Het betreden van het terrein was nog niet zo makkelijk. Vanwege het weer is het terrein erg modderig. Met wat hulp kon Roy vanuit de zijlijn de repetitie volgen. Samen met zijn vervanger Fred Geraets heeft hij de afgelopen dagen geoefend.

Zes opvoeringen
De eerste voorstelling van het Draaksteken vindt volgende week vrijdag plaats. Het wordt zes keer opgevoerd.

4 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Serenade aan uitgevallen koning Roy Smeets 

Vrijdagavond brachten honderden spelers samen met de regisseurs en veel vrijwilligers een bezoek aan de zwaar geblesseerde Roy Smeets, de Koning van het Draaksteken 2023. Dit gebeurde voor aanvang van de repetitie.

Smeets werd thuis met emoties overvallen toen de grote menigte plots voor z’n deur stond. De stoet liep al zingend naar de woning van Roy en z’n gezin, waar verschillende cameraploegen al klaarstonden om het bijzondere tafereel te filmen.

Na een mooi woordje van regisseur Frank Rous klonk de muziek van het door Smeets zelf geschreven en gezongen nummer ‘t Goeje det bestjteit door de speakers, en werd er massaal meegezongen. Nadat hem ook nog een bijzonder fotodoek en een bos bloemen werd aangereikt, vertrok de stoet weer naar het theaterterrein om te gaan repeteren.

Smeets was daar met zijn net gearriveerde scootmobiel zelf ook al bij om vanaf de zijlijn stand-in Fred Geraets te souffleren… voor zover dat nog nodig is. Geraets weet zijn nieuwe rol als Koning inmiddels al meer dan verdienstelijk neer te zetten.

4 Augustus 2023 (Bron: Draaksteken)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Steun, #Ongeval, #Fiets, #Opmerkelijk,