2023 De onthulling van 2 drankjes voor het Draaksteken

Category:
Description:


Twee drankjes voor Draaksteken: “Je moet het voelen tot in de dikke teen

Het Draaksteken in Beesel heeft twee drankjes aangeboden gekregen. Vrijdag werden de twee drankjes met de naam ‘Draekskes’ gelanceerd.

Roger Hermans, eigenaar van The Merchandise Company, nam in de zomer van vorig jaar het initiatief. Hij benaderde Willem Veldman van Stokerij Veldman uit Reuver die ook enthouasiast was. Verschillende drankjes werden gemaakt en samen met een vertegenwoordiging van de commissie van het Draaksteken werd geproefd om tot de uiteindelijke drankjes te komen.

Dikke teen
Het moest een drankje worden, dat je voelt tot in je dikke teen”, aldus Hermans. “Je moet immers heel wat in je mars hebben om de draak te kunnen verslaan.” Uiteindelijk zijn er twee drankjes gekomen. Het ‘Zeut Draekske’ met 14,9 procent alcohol en een ‘Kreftig Draekske’ met 40 procent.

Lokale producten
In het drankje zitten veel lokale producten. Veldman: “Als ik iets maak, wil ik er graag lokale producten in verwerken.” Zo gebruikte de brouwer rood fruit voor de kleur en ook bloemen werden verwerkt in het brouwsel. De drankjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de slijterij en de lokale horecazaken.

Biertje
Eerder werd er ook een biertje gebrouwen door Brouwerij De Klep met de naam Draaksjteker. Dit was een initiatief van de eigenaar van de Troubadour in Beesel.

4 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


De onthulling van 2 drankjes voor het Draaksteken

Gisteren was het dan zover: de presentatie van de Draekskes!

Onze gasten werden ontvangen met een Draaksjteker van Brouwerij De Klep. Een heerlijk bier dat ook speciaal voor het Draaksteken werd gebrouwen. Heerlijke start!

Daarna mocht ik wat vertellen, de Draekskes onthullen en de eerste flessen overhandigen aan onze opdrachtgever: Roger van The Merchandise Company 

Natuurlijk moest er daarna uitvoerig geproefd worden en werd het nog wat langer gezellig dan gepland. Maar dat is niet zo gek als er Veldmenkes geschonken worden🥃😋 Bedankt voor de gezelligheid iedereen!

Vanaf nu dus bij de eerste slijters en horeca verkrijgbaar: Zeut Draekske (14,9% alc/vol) en Kreftig Draekske (40% alc/vol)!

Draekskes in jouw winkel verkopen of in jouw horeca schenken? Stuur even een mailtje naar info@draekske.nl

4 Augustus 2023 (Bron: Veldman Stokerij)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Reuver, #Swalmen, #Drank, #Onthulling,