2023 Aftermovie - Smashed Potatoes (5 Augustus 2023)

Category:
Description:


Aftermovie - Smashed Potatoes (5 Augustus 2023)

90’s festival Smashed Potatoes in Reuver verloopt tegen alle verwachtingen in zonder regen: ‘Alleen backstage was het een grote zooi

In Reuver vond zaterdag de tweede editie plaats van 90’s festival Smashed Potatoes. De organisatie hield met regen in het vooruitzicht het hart vast, maar uiteindelijk scheen de zon over het festivalterrein.

Het waren een paar heftige dagen, zegt organisator Patrick Laheije. In de stromende regen werd het festival klaargemaakt voor zesduizend ravers die zaterdag uit hun dak gingen voor de hardstyle en hardcore uit de jaren negentig die op het terrein van Drakenrijk de boventoon voerde. Maar op het belangrijkste moment scheen de zon. „Daar hebben we ontzettend veel geluk mee gehad”, zegt Laheije. „We hadden op de natste plekken houtsnippers gegooid. Het viel qua modderige schoenen gelukkig heel erg mee. Alleen backstage, waar de heftrucks reden, was het een grote zooi.

Lichtshow
Net als vorig jaar heeft de organisatie deze editie een vuurwerkshow achterwege gelaten, terwijl er wel een vergunning van de gemeente voor was. „Dat hebben we gedaan om de goede vrede met de omwonenden te bewaren”, zegt Laheije. „We hebben besloten dat we het niet voor de buurt willen verzieken. Daarom zijn we ook een uurtje eerder gestopt (om twaalf uur, red.) dan eigenlijk moest.” Daarvoor in de plaats werd gekozen voor een grote lichtshow, die volgens de organisator goed heeft uitgepakt. „Uiteindelijk was dat misschien wel gaver.”

Al met al een tevreden organisatie dus, die nú al bezig is met de editie van volgend jaar. „De voorverkoop start maandag al. Dat lijkt misschien vroeg, maar de echte diehards melden zich nu al”, aldus de organisatie.

5 Augustus 203 (Bron: Theo Verhaegh)


Tags: #Muziek, #Reuver, #Drakenrijk, #Aftermovie, #Events,