2023 Spelers Draaksteken zien bijzondere theatertechniek

Category:
Description:


Spelers Draaksteken krijgen voorproefje van bijzondere theatertechniek

Het moet de kers op de taart worden van de zes voorstellingen van het Draaksteken in Beesel: een vernieuwende theatertechniek. Op het kasteel dat in het decor staat, worden levensechte projecties vertoond. Zo realistisch zelfs, dat het haast niet van echt te onderscheiden is.

De afgelopen maanden werd gewerkt aan het kasteel. Plaat voor plaat werd het bouwwerk opgebouwd. De regisseurs wisten wat ze voor ogen hadden en spraken toen al van een vernieuwende theatertechniek. "Deze techniek heb ik nog nooit in Nederland gezien", sprak regisseur Theo Geraets bij de eerste repetitie. Zondagavond kregen de spelers alvast een voorproefje. Voor het eerst zagen ze hoe het kasteel afbrokkelt wanneer de koning een leugen uitspreekt.

Zeven jaar vooruitgang
Lovende reacties na de presentatie. "Ongelofelijk. Dat dit kan in Beesel, dat is gewoon geweldig" en "normaal was het met hout en ijzerdraad. Dit is zeven jaar vooruitgang." De spelers zijn dus enthousiast. "Kippenvel, ik krijg er nog meer zin in", zegt een van de spelende vrouwen.

Verbaasde reacties
Regisseur Frank Rous stond met zijn twee collega regisseurs versteld van de techniek. "Ik ben er steeds verbaasd over. Hier stond toch een kasteel? Je kunt heel veel kanten op met deze techniek en dat maakt het zo mooi."

Bijna uitverkocht
Het dorp Beesel voert deze week na zeven jaar het Draaksteken op. Vrijdagavond is de première. Wie het stuk wil zien, moet snel zijn. Er zijn nog maar een paar kaartjes in de verkoop.

7 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Techniek, #Opmerkelijk,