2023 Ook muziek Draaksteken is van eigen bodem

Category:
Description:


Beeselse componist maakt muziek voor Draaksteken

De muziek die de bezoekers van het Draaksteken te horen krijgen, is net als het spel en de regie van eigen bodem. Jeroen Hendrix maakte de muziek voor het stuk.

Normaal maakt hij muziek voor dressuurwedstrijden in de paardensport. Nu maakt hij muziek voor een toneelvoorstelling. Duizend uur is Hendrix bezig geweest met het componeren van de muziek. Alle emoties die tijdens de zes voorstellingen voorbij zullen komen, heeft hij weten te vertalen naar een herkenbaar verhaal. Het zijn ontelbaar veel fragmenten en muziekstukken geworden.

Wakker
"Ik werd ’s nachts regelmatig wakker en begon te visualiseren hoe de voorstelling eruit zou gaan zien en zou gaan klinken. Ineens bedacht ik me dat er een duidelijk moment moest komen, waarop het publiek weet: oké, nu begint de voorstelling. Vanuit dat idee heb ik een ouverture geschreven en opgenomen in mijn eigen studio. Ik liet deze horen aan de regisseurs en hun gezichten tijdens de eerste luistersessie zal ik niet snel vergeten. De ouverture was een feit en zou inderdaad het begin gaan worden van de voorstelling."

Liedjes
Naast het maken van de ondersteunende muziek voor de scènes, is Hendrix met een groep zangers en zangeressen bezig geweest met de opnames van enkele liedjes die door Frans Pollux zijn geschreven. Hij schreef de arrangementen en maakte het geheel passend op de emotie die op specifieke momenten nodig was.

Genieten
Hendrix zit alle voorstellingen in het publiek om eventueel nog wat aan te passen, mocht dat nodig zijn. De laatste avond gaat hij met zijn familie naar het stuk om daar écht te genieten van het Draaksteken.

11 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Muziek,