2023 Regen maakt het af bij première Draaksteken

Category:
Description:


Regen maakt het af bij première Draaksteken: "Dan voel je het nog beter"

In de stromende regen vond vrijdag de première plaats van het Draaksteken. Maar dat kon de spelers niet deren. Ze genoten met volle teugen van de eerste echte voorstelling. Ook de bezoekers genoten. "Ik ben blij dat ik erbij ben geweest."

"Ik ben al een aantal weken onder de indruk", vertelt Marcel Claessen die de rol van Serpentia speelt. "Het bouwt zich op en bouwt zich op. Het gonsde vanmiddag echt. Letterlijk." Ook Luuk Geerlings genoot. Hij speelt Waerse Wil, de tegenstander van de koning. "Ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan."

Kick
Ook prinses Aja, Simone Geerlings, genoot. "Het geeft zo'n kick om voor zoveel mensen te spelen. Mijn stem is er een beetje weg van, maar ik zat er zo in. Het was echt heel mooi." Ondanks de regen, al vond Geerlings het ook wel wat hebben. "Het maakte het nog dramatischer op het einde. Dan voel je het nog wat beter."

Traditie
Het Draaksteken wordt één keer in de zeven jaar opgevoerd in Beesel. Het verhaal dat deze editie opnieuw werd geschreven door Frans Pollux, gaat over de legende van Sint Joris en de Draak. De Venlose schrijver zag het stuk voor het eerst. Het overtrof zijn stoutste verwachtingen. "Ik vind het fijn wanneer het verhaal naar voren komt. Dat gebeurde ook. De rollen zijn goed vertolkt en ook het geluid was heel duidelijk. Ik vond het echt te gek."

Souffleren
Bezoeker genoten ook en beloonden de spelers met een staande ovatie na afloop. Speciaal applaus was er voor Roy Smeets, die vanwege een val de rol van koning niet kon spelen. Hij mocht zijn vervanger, Fred Geraets, souffleren.

Zes keer
Nog vijf voorstellingen volgen. De volgende is zaterdag. Omroep P&M is er vanaf 18.30 uur live bij op de Markt in Beesel met een talkshow over het openluchtspektakel.

11 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Premiere, #Weer,