2023 Annita geniet achter de schermen bij Draaksteken

Category:
Description:


Duizendpoot Annita geniet achter de schermen van het Draaksteken

Ze is met haar team verantwoordelijk voor het haar en de grime bij het Draaksteken. Toch doet Annita Smeets veel meer dan dat. EHBO, het toilet beheren of even met de schaapjes lopen: niets is haar te veel.

"Ik ben liever bezig dan dat ik stil sta", zegt ze. Ruim zes uur voor de voorstelling staat ze alweer in de blokhut van Jong Nederland. Daar komen alle spelers zich klaarmaken voor de grime en worden de haren gedaan. Annita is het liefst op tijd aanwezig, zodat ze alles klaar kan maken voordat iedereen komt. Iets voor 16.00 uur gaat ze aan de slag met vlechten. Ook verzorgt ze de haarwerken. "We moeten zorgen dat elke speler elke keer hetzelfde eruit ziet. Je moet de basistechnieken kennen en toepassen en dan lukt het wel."

Contact met spelers
Gelukkig hoeft ze het niet alleen te doen. Er is een team van zo'n zes personen die alle spelers vooraf grimeren. Tijdens het stuk moeten er nog kledingwissels gedaan worden. Ook daar helpt Annita bij. "Ik vind het contact met de spelers erg leuk. Zeker na een voorstelling. Dan komt de ontlading tijdens het afschminken en vertellen de spelers hun ervaringen."

Man brak heup
De periode vlak voor het spektakel waren voor Annita niet makkelijk. Haar man Roy brak zijn heup. Hij zou de rol van koning gaan spelen in het stuk. Nu Roy souffleur van zijn vervanger Fred is, kan ook Annita genieten. "De eerste dagen na het ongeluk wist ik niet of ik er nog zin in had. Gelukkig kregen we veel hulp van anderen en mocht Roy meehelpen als souffleur. Dat geeft mij rust en nu kan ik hier ook van genieten."

Lekker achter de schermen
Annita staat niet graag in de belangstelling en maakt voor deze ene keer voor P&M een uitzondering. "Laat mij maar lekker achter de schermen werken", vertelt ze. Zo was ze afgelopen weekend niet beroerd om een dienst te draaien bij de toiletten en hielp ze met een BHV-geval. "Als ik ergens kan helpen, dan laat me maar een duizendpoot zijn. Dat vind ik prima. Dat doe ik graag."

18 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Opmerkelijk,