2023 Spelers Draaksteken krijgen poster met groepsfoto

Category:
Description:


Spelers Draaksteken krijgen poster met groepsfoto aangeboden

Als blijvende herinnering ontvangen alle spelers van het Draaksteken een groepsfoto op posterformaat. Deze wordt spontaan aangeboden door Roger Hermans. Hij en zijn kinderen zijn Beeselnaar pur sang.

Kippenvel
Afgelopen zaterdag zat Roger op de tribune bij de tweede voorstelling van het Draaksteken. “Toen ik het spel zag, kreeg ik kippenvel. 500 Mensen op het veld, 400 vrijwilligers… ze doen dat toch maar even”, begint hij. Een dag later, op zondag, werd een groepsfoto gemaakt. Dat bracht Roger op een idee. “Toen dacht ik: ‘hoe mooi is het om een blijvende herinnering te geven aan al die medewerkers?’. Met name ook voor die kinderen, hè. Hoe gaaf is het als zij een poster krijgen en die boven hun bed kunnen hangen? Die kinderen hebben we over zeven jaar weer hard nodig. Eigenlijk hebben we iedereen dan weer nodig”.

Intens gaaf
Het ligt Roger nauw aan het hart dat ‘zijn’ dorp Beesel een traditie als het Draaksteken op poten krijgt. “Hoe kan het toch dat je een dorp hebt van 2.500 inwoners en er bijna 1.000 mensen meedoen? Waar een klein dorp groot in kan zijn. De saamhorigheid, hoe ze het allemaal doen en hoe het ook met elkaar verbindt. Jong en oud, inwoners van Beesel en ook oud-inwoners die ooit zijn verhuisd, en nu weer terugkomen om te repeteren. Ik vind het intens gaaf wat dat dan doet”, zo spreekt Roger zijn waardering uit.

Reünie
Roger benoemt ook de afterparty van het Draaksteken, de Nach van de Draak. “Als je daar ’s avonds bent om een biertje te drinken, is het eigenlijk gewoon een reünie. Oud-klasgenoten van de lagere school die je zeven jaar lang niet hebt gezien, zie je dan weer. Kippenvel, top!”.

18 Augustus 2023 (uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Fotografie,