2019 Politie bevestigd - Onderzoek naar Marjo Winkens

Category:
Description:

Politie bevestigd: Onderzoek naar Marjo Winkens

De politie is maandagochtend een grote zoekactie gestart in een bosperceel aan de Kerstenbergweg in Beesel. De zoekactie maakt deel uit van het onderzoek naar de verdwijning van Marjo Winkens. Marjo Winkens (17) verdween in de nacht van 1 op 2 september 1975 vanuit Sittard. De zaak wordt beschouwd als een cold case en is opnieuw geopend na een tip.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben daarom besloten om verder onderzoek te doen naar deze nieuwe informatie. Ze denken dat er een serieuze indicatie is die kan leiden tot een mogelijke doorbraak in het onderzoek naar de vermissing van Marjo Winkens. Het lichaam zou mogelijk begraven zijn in een bosperceel of tuin aan de Kerstenbergweg.

De tip over de mogelijke begraafplek van Marjo Winkens kwam in het najaar van 2017 bij de politie binnen. Vorig jaar onderzocht de politie hoe betrouwbaar de tip is. “We nemen de tip inmiddels heel serieus”, zegt een woordvoerder Gert Jan Bos van het Openbaar Ministerie. Uit welke hoek die tip komt wil het het OM en de Politie niet zeggen, ook niet wat de inhoud van die tip is.

Sinds woensdag beveiligde particuliere beveiligers het perceel, vanaf vandaag is er begonnen met onderzoek in het bos. Momenteel wordt er forensisch onderzoek gedaan aan het bosperceel. Experts zijn aanwezig en verrichten een bodemanalyse.

1 April 2019 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,