2023 Draaksteken Europese Culturele Route 2023

Category:
Description:


Draaksteken internationaal 2023 - Europese Culturele Route

In deze video is te zien hoe de Europese 'Draaksteekgemeenten' de historie van de Draak uitdragen. De Europese ‘Draaksteekgemeenten’ zijn: Beesel, (NL), Furth im Wald (DE), Grez-Doiceau (BE), Monção (PT) en Montblanc (ES). De gemeenten delen de historie van de Draak en geven hier op hun eigen manier invulling aan. 

In de eerste week van het Draaksteken 2023 ontving de gemeente Beesel vertegenwoordigers van de Europese ‘Draaksteekgemeenten’. Ze maakten kennis met de gemeente en het Draaksteken in Beesel. Ook werd de haalbaarheid van een Europese Culturele Route (ECR) certificering besproken. De Europese Culturele Route is een initiatief van de Raad van Europa. Het doel van deze certificering is cultureel erfgoed en diversiteit bevorderen door middel van internationale samenwerking. Elke route omvat dus diverse landen en regio's, stimuleert kennisuitwisseling en educatie, bevordert toeristische ontwikkeling en draagt bij aan vrede, begrip en de promotie van culturele identiteit in Europa.

Tijdens het bezoek aan Beesel in augustus 2023 werd de intentieverklaring gezamenlijk ondertekend. Met deze ondertekening is het voornemen bevestigd om gezamenlijk stappen te zetten naar de ECR certificering.


𝗛𝗲𝘁 𝗗𝗿𝗮𝗮𝗸𝘀𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗕𝗲𝗲𝘀𝗲𝗹 𝗶𝘀 𝗮𝗹 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱 𝗴𝗲𝗹𝗲𝗱𝗲𝗻. 𝗠𝗲𝘁 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝗴𝗲𝗻𝗶𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗻𝗮 𝗲𝗻 𝗯𝗹𝗶𝗷𝗳𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗱𝗿𝗮𝗸𝗲𝗻𝗯𝗹𝗼𝗲𝗱 𝘀𝘁𝗿𝗼𝗺𝗲𝗻. 🐉

De video laat zien dat het drakenbloed niet alleen in Beesel stroomt. Ook in gemeenten in andere landen staat de historie van de draak centraal. En geven ze hier op hun eigen manier invulling aan. In deze video zie je hoe de historie van de draak tot leven komt in de volgende Europese ‘Draaksteekgemeenten’: 

- Furth im Wald (Duitsland)
- Commune de Grez-Doiceau(België)
- Município de Monção (Portugal) 
- Montblanc Medieval(Spanje)
- Beesel (Nederland)

11 September 2023 (Bron: Gemeente)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Cultuur,