2023 Uitgiftepunt voedselbank in gemeente Beesel

Category:
Description:


Uitgiftepunt voedselbank in gemeente Beesel geopend

Inwoners van de gemeente Beesel die deelnemer zijn van de voedselbank, kunnen voortaan bij De Schakel in Reuver terecht om hun voedselpakket af te halen. Tot deze week moesten deelnemers uit Beesel, Reuver en Offenbeek naar Venlo toe.

Brief aan college
De gemeente Beesel kent zo’n 30 deelnemers van de Voedselbank. De vraag nam toe, maar het aanbod was beperkt. De lokale partij VLP schreef in januari een brief aan het college met het verzoek om de mogelijkheden van een uitgiftecentrum in de gemeente te onderzoeken. Daar haakte Voedselbank Midden-Limburg op in, vertelt voorzitter Ger Boereboom. “Toen hebben wij aangeboden om een uitgiftepunt in gemeente Beesel op te richten, met hulp van de gemeente. Dat is uiteindelijk gelukt”.

Noodzaak
Hoewel het een lastige opgave was om het uitgiftecentrum daadwerkelijk te realiseren, heeft het gehele proces ‘slechts’ negen maanden geduurd. Dat stemt wethouder Linda Nijssen tevreden, al was de noodzaak volgens haar ook heel hoog. “Het is niet per se een feestje dat we dit hier gaan openen, maar wel goed dát we dit nu hebben voor onze eigen inwoners”, aldus de wethouder. Met De Schakel is er een centraal uitgiftepunt gekozen. “Het is vrij toegankelijk aan de achterkant, dus niet helemaal in het zicht, maar ook zeker niet weggestopt ergens in een buitenwijk”, zo verklaart Nijssen de keuze voor De Schakel.

Heel erg goed gevoel
Eén van de vrijwilligers van de Voedselbank in Beesel, is Harry. Hij is als intaker verantwoordelijk voor het beoordelen van nieuwe deelnemers, bijvoorbeeld of zij recht hebben op een voedselpakket. “Ik ben gepensioneerd en op een gegeven moment dacht ik: ‘ik moet toch iets doen voor de gemeenschap’. Helaas was er nog geen uitgiftepunt in gemeente Beesel, dus toen ben ik naar die in Roermond gegaan. Het is een heel erg goed gevoel om mensen te helpen en om een bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren”, zegt Harry content.

Tijdvakken
Deelnemers van de voedselbank kunnen hun pakket sinds maandag in verschillende tijdvakken afhalen. Dat is een bewuste keuze geweest, legt voorzitter Boereboom uit. “Dat werkt prima. Dan weten mensen waar zij aan toe zijn, op welke afgesproken tijd zij kunnen komen. Dan zijn ze ook binnen een paar minuten weer weg en dan is de ruimte wat mij betreft perfect”, besluit hij.


𝖵𝖺𝗇𝖽𝖺𝖺𝗀 𝗂𝗌 𝗁𝖾𝗍 𝗎𝗂𝗍𝗀𝗂𝖿𝗍𝖾𝗉𝗎𝗇𝗍 𝗏𝖺𝗇 𝖵𝗈𝖾𝖽𝗌𝖾𝗅𝖻𝖺𝗇𝗄 𝖬𝗂𝖽𝖽𝖾𝗇-𝖫𝗂𝗆𝖻𝗎𝗋𝗀 𝗂𝗇 𝖽𝖾 𝗀𝖾𝗆𝖾𝖾𝗇𝗍𝖾 𝖡𝖾𝖾𝗌𝖾𝗅 𝗀𝖾𝗈𝗉𝖾𝗇𝖽. 🥗🍞

𝖧𝖾𝗍 𝗎𝗂𝗍𝗀𝗂𝖿𝗍𝖾𝗉𝗎𝗇𝗍 𝗂𝗌 𝗂𝗇 𝗓𝖺𝗅𝖾𝗇𝖼𝖾𝗇𝗍𝗋𝗎𝗆 𝖣𝖾 𝖲𝖼𝗁𝖺𝗄𝖾𝗅 𝗂𝗇 𝖱𝖾𝗎𝗏𝖾𝗋. 📍

Inwoners uit de gemeente Beesel kunnen vanaf nu in hun eigen gemeente terecht om hun pakket van de Voedselbank op te halen. Wethouder Linda Nijssen: “We zijn blij dat er nu een uitgiftepunt van de Voedselbank in onze gemeente is. Zo hoeven onze inwoners die gebruik moeten maken van de Voedselbank niet meer zo ver te reizen. Het is mooi dat we deze inwoners in onze eigen gemeente kunnen ondersteunen.” De Voedselbank Midden-Limburg regelt de praktische en logistieke zaken voor deze locatie.

𝗠𝗮𝗮𝗸 𝗷𝗲 𝗻𝗼𝗴 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗯𝗿𝘂𝗶𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗩𝗼𝗲𝗱𝘀𝗲𝗹𝗯𝗮𝗻𝗸 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗸𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝘄𝗲𝗹 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗶𝗻 𝗮𝗮𝗻𝗺𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴? 📞

Neem dan contact op met de Voedselbank Midden-Limburg. Bel 0475 – 336 333 en kies in het keuzemenu voor keuze 1.

Maak je wel al gebruik van de Voedselbank maar wil je het pakket graag in Reuver ophalen?

Neem dan contact op met de Voedselbank Midden-Limburg. Bel 0475 – 336 333 en kies in het keuzemenu voor keuze 2.

11 September 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Voedselbank, #Armoede, #Opening, #De Schakel, #Beesel, #Reuver,