2023 Terugblik Draaksteken bij Omroep P & M

Category:
Description:


Terugblik Draaksteken bij Omroep P & M (Dwars Door Limburg)

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen staan de vaste experts Karin en Anneke bij Ruud aan de desk. Karin bezocht de voorstellingen van het Draaksteken


Laatste voorstelling Draaksteken - Droom komt uit

Droom komt uit voor regisseurs Draaksteken: "We hebben het samen gedaan"

Het Draaksteken kende dit jaar 3 regisseurs. Huub Geerlings, Frank Rous en Theo Geraets kennen elkaar van jongs af aan. Hun droom was om samen de regie te doen. Ze kregen het vertrouwen van het bestuur met de opdracht om het openluchtspektakel te vernieuwen. En dat deden ze.

Het script werd overboord gegooid en Frans Pollux mocht een nieuw verhaal maken. De kleding werd aangepakt, er moest meer beleving komen en ook de draak werd opnieuw gebouwd. "Nieuwe rollen, nieuw decor. Alles wordt nieuw", zei Geraets in 2020.

Alleen lukt niet meer
"In je eentje kun je de regie niet meer doen", zei Frank Rous, die zeven jaar geleden ook die taak vervulde. In 2016 nam hij halverwege het proces de regie over toen Jolanda Jonkers zich tijdelijk wegens zwangerschap terugtrok. Met drie jeugdvrienden zouden ze het gaan doen. Zelf doen ze vanaf jongs af aan mee met het stuk.

Samen
"Het is bewonderenswaardig hoe we dat samen hebben gedaan. We hebben zoveel mogelijk alles samen gedaan. Na elke repetitie keken we wat de verbeterpunten zouden zijn en hebben we met elkaar overleg gepleegd. Dat gaat fantastisch. We kennen elkaar zo lang. We vallen elkaar niet aan of af. We hebben positieve energie naar elkaar."

Over zeven jaar weer?
Genoten hebben ze van het spektakel. Vlak voor de voorstelling keek het trio naar de mensen die de voorstelling kwamen bezoeken, om zich daarna in het topje van de tribune te nestelen om het stuk te regisseren. Zes keer genoten ze. Het smaakt naar meer. "We hebben het samen gedaan en samen bedacht. Dat is veel leuker om te doen." Wellicht dus over zeven jaar weer? Eerst genieten van een welverdiende vakantie.

31 Augustus 2023 (Uitzending Peel & Maas/Dwars Door Limburg)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Studio, #Praatprogramma, #Terugblik,