2023 Proef met DoneerRingen in de gemeente Beesel

Category:
Description:


Proef met DoneerRingen in de gemeente Beesel

๐Ÿฅซ ๐— ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ท๐—ฒ ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐—น ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ฎ๐—ธ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ฎ๐—ธ. ๐——๐—ฎ๐˜ ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—ป? ๐Ÿ‘›

De eerste DoneerRingen zijn geplaatst bij de prullenbakken op het Raadhuisplein in Reuver. In de DoneerRingen kunnen plastic flesjes of blikjes worden gezet. Iemand anders kan de flesjes of blikjes vervolgens inleveren voor het statiegeld. Op deze manier kunnen de flesjes en blikjes gerecycled worden in plaats van dat ze als afval worden vernietigd.

๐–ง๐—ˆ๐–พ ๐—๐–พ๐—‹๐—„๐— ๐–ฝ๐–พ ๐–ฃ๐—ˆ๐—‡๐–พ๐–พ๐—‹๐–ฑ๐—‚๐—‡๐—€? โ™ป๏ธ
Heb je een leeg plastic flesje of blikje dat je niet meer wilt bewaren? Gooi het dan niet in de prullenbak maar zet het in de DoneerRing. Iemand anders kan het flesje of blikje inleveren voor statiegeld. Zo ben jij van je flesje of blikje af, zorg je voor minder afval รฉn maak je iemand anders blij met het statiegeld. Dat laat je toch niet liggen?

๐–ฏ๐—‹๐—ˆ๐–พ๐–ฟ ๐—†๐–พ๐— ๐–ฃ๐—ˆ๐—‡๐–พ๐–พ๐—‹๐–ฑ๐—‚๐—‡๐—€๐–พ๐—‡ ๐Ÿ“
De DoneerRingen zijn op het Raadhuisplein in Reuver geplaatst als proef. De komende maanden wordt gekeken hoe de DoneerRingen gebruikt worden. En of de DoneerRingen zorgen dat er minder plastic flesjes en blikjes bij het restafval terechtkomen. Maar ook dat de DoneerRingen zorgen voor minder zwerfafval in de perkjes en op het plein zelf. Dan wordt ook gekeken of de DoneerRingen op meer plekken in de gemeente bij de prullenbakken worden geplaatst.

19 September 2023 (Bron: Gemeente)


Tags: #Gemeente, #Afval, #Milieu, #Beesel, #Reuver,