2023 Voetbal - Wedstrijd Reuver - SV Blerick

Category:
Description:


Voetbal - Wedstrijd Reuver - SV Blerick

Ook de derde bekerwedstrijd tegen een derdeklasser heeft geen succes opgeleverd voor de mannen van Reuver 1.  In een wedstrijd met verschillende gezichten kwam Reuver halverwege de tweede helft in geslagen positie en kon daarna geen vuist meer maken. In de slotminuten scoorde SV Blerick nog twee keer waardoor de geflatteerde 1-5 uitslag op het scorebord is gekomen.

Vooraf was wel al duidelijk dat ook dit jaar de trainer het bekertoernooi als training in aanloop naar de competitie wilde gebruiken. Immers met drie ploegen uit de derde klasse was doorgaan niet reëel en gezien de blessures die de selectie parten speelden was er reden genoeg om het team niet te veel druk op te leggen.

SV Blerick kwam naar Reuver om met winst de poule te winnen en om dus door te gaan in de beker. Het bleek ook een prima voetballende ploeg met veel individuele kwaliteiten. Toch gaf Reuver aanvankelijk best goed partij. De eerste twintig minuten waren gewoon prima te noemen. Het snel op en neer gaande spel was voor het talrijke publiek mooi om te zien. Als echter na 20 minuten de 0-1 valt nadat er in de verdediging niet adequaat wordt opgetreden lijkt Reuver de kracht te verliezen, in het vervolg van de eerste helft wordt Blerick sterker en sterker en de 0-2 in de 35e minuut is een logisch gevolg.

Na rust gaat Reuver toch met nieuw gevonden power de strijd aan en in de 55e minuut kan Ruud Zegers een afgemeten voorzet geven op de goed ingekomen Ivo Sillen en die schuift de bal moeiteloos binnen 1-2 en we hebben weer een wedstrijd. Ook in deze tweede helft wordt het echter gaandeweg weer moeilijker. Enkele noodzakelijke wissels in de verdediging brengen onrust en opnieuw speelt dit Blerick in de kaart. Als in de 71e minuut de 1-3 valt is de wedstrijd gespeeld en met een fantasie opstelling probeert Reuver vervolgens de schade te beperken. Dat lukt tot de 89e minuut en in blessuretijd valt zelfs ook nog de 1-5.

Volgende week gaat de competitie van start met de uitwedstrijd bij Roggel. Positief uit dit bekertoernooi is dat bij vlagen wel degelijk goed voetbal is gespeeld en dat stuk voor stuk de geblesseerde spelers op weg terug zijn al vielen gisteren ook wel weer spelers uit met lichte klachten. Het voetbal binnen de groep is zeker goed te noemen maar de kunst is het wel om dit ook een hele wedstrijd vol te houden. Als dat gaat lukken dat gaan we zeker een mooi seizoen tegemoet.

Competitie
Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 33

Datum
17 september 2023 14:30

Scheidsrechter
M. Inci

17 September 2023 (Bron: Dieter Van Gortel)


Tags: #Sport, #Reuver, #Voetbal, #VV Reuver,