2023 Vernieuwd Anker officieel geopend in Offenbeek

Category:
Description:


Vernieuwd Anker officieel geopend in Offenbeek

Het vernieuwde Anker in Offenbeek is vrijdagmiddag geopend. Het afgelopen anderhalf jaar is gewerkt aan de verbouwing. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is hier een gebouw voor diverse maatschappelijke functies tot stand gekomen.

Het gebouw is van verenigingslokaal voor Jong Nederland Reuver-Offenbeek, een van de grootste jeugdverenigingen van Limburg, getransformeerd in een multifunctioneel centrum voor Offenbeek.
Naast Jong Nederland Reuver-Offenbeek wordt het gebouw ook gebruikt door PSW Junior, Kindercentrum ’t Rovertje, Basisschool De Triolier, Schaakvereniging Reuver en Ontmoeten in Offenbeek.

Heropend
Tijdens de 66e verjaardag van Jong Nederland Reuver-Offenbeek werd het gebouw officieel heropend. Burgemeester van de gemeente Beesel, Bob Vostermans deed dit in samenwerking met enkele sponsoren. Daarnaast werden de namen van de nieuwe ruimtes in ’t Anker bekend.

Open dag
Zaterdag 30 september is er een open dag in het vernieuwde Anker. Vanaf 13.30 u tot 16.30 uur presenteren alle gebruikers, zich in het clubgebouw aan de St. Annastraat 27.

Heropeningsspektakel
Om stil te staan bij de heropening van ons Anker organiserd Jong Nederland Reuver Offenbeek op zondag 1 oktober het Grote JongNL-Anker heropeningsspektakel. Voor alle kinderen (zowel leden als niet-leden) zijn er activiteiten. Voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot 11 jaar is er tussen 13:00 en 15:00 uur een Spellencircuit. Voor de kinderen van 12 tot 17 jaar is er een van 15:00 tot 17:00 uur Escape-room.


Jong Nederland Offenbeek wil activiteiten uitbreiden in vernieuwd gebouw

Geen één huurder voor 't Anker in Offenbeek, maar meerdere huurders. Het gebouw van verenigingslokaal voor Jong Nederland Reuver-Offenbeek, een van de grootste jeugdverenigingen van Limburg, is getransformeerd in een multifunctioneel centrum voor Offenbeek.

Tijdens de 66e verjaardag van Jong Nederland Reuver-Offenbeek werd het gebouw officieel heropend. Met hulp van vrijwilligers werd de accommodatie opgeknapt. Nu kunnen er ook andere partijen in het gebouw terecht.

Uitdaging
"Een uitdaging", vertelt de nieuwe voorzitter Marco Janzen. "Wel een mooie uitdaging." Tijdens de 66e verjaardag van Jong Nederland Reuver-Offenbeek werd het gebouw officieel heropend. Burgemeester van de gemeente Beesel, Bob Vostermans deed dit in samenwerking met enkele sponsoren. Daarnaast werden de namen van de nieuwe ruimtes in ’t Anker bekend.

Namen
"We hebben namen gekozen van gebieden in de regio, omdat we dicht bij de gemeenschap willen staan." De gebruikers, de jeugdigden, zijn blij met hun nieuwe onderkomen. Vooral het chillhok is favoriet. Dat ligt op de bovenste etage. "We hopen met deze vernieuwingen ook de oudste jongeren aan ons te binden", zegt voorzitter van Jong Nederland Rob Boonen. Ook hoopt hij dat er nieuwe activiteiten gedaan kunnen worden. "We moeten alles in het gebouw nog goed weten te vinden, maar dat komt wel goed."

Gebruikers
Naast Jong Nederland zitten ook PSW Junior, Kindercentrum ’t Rovertje, Basisschool De Triolier, Schaakvereniging Reuver en Ontmoeten in Offenbeek in het pand.

29 September 2023 (Uitzending Peel & Maas))


Tags: #'t Anker, #Reuver, #Gebouw, #Opening, #Jong Nederland, #Events,