2023 Voortgang snelfietsroute Reuver - Belfeld

Category:
Description:


Video van de voortgang snelfietsroute Rijksweg Reuver - Belfeld

Aanleg innovatieve snelfietsroute.

Met de fietsroute tussen Belfeld en Reuver wordt gezocht naar een combinatie tussen een recreatief fietspad en de provinciale snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard.

De fietsroute ligt parallel aan de Rijksweg Zuid tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld aan de Maaszijde van de weg.

De provincie Limburg zet al jaren in op meer fietsgebruik en investeert in betere en veiligere fietspaden om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen en omdat het gezonder is.

8 Oktober 2023 (Bron: Dutch MarkyMark )


Vanaf september 2023 start BLM Wegenbouw met de aanleg van een nieuw twee-richtingen fietspad (snelfietsroute) aan de westzijde van de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver.

Tegelijkertijd richten we het kruispunt Rijksweg/Julianastraat opnieuw in. Deze werkzaamheden plannen we bewust tegelijkertijd.

Planning wegwerkzaamheden
4 september – eind oktober 2023    Volledige afsluiting Rijksweg Belfeld (van rotonde Markt) – Reuver (tot Den Roover)
Eind oktober 2023 – eind maart 2024    Halve rijbaan afzetting met verkeerslichten Rijksweg Belfeld (van rotonde Markt) – Reuver (tot rotonde Klaashofweg)

Kijk voor de meest actuele planning op de website van aannemer BLM Wegenbouw(Deze link gaat naar een andere website).

Aanleg snelfietsroute
Met de fietsroute tussen Belfeld en Reuver wordt een combinatie gezocht tussen een recreatief fietspad en de provinciale snelfietsroute Venlo-Roermond-Sittard. Hiervoor moet de weg op meerdere plaatsen worden verlegd. De fietsroute loopt parallel aan de Rijksweg (-Zuid) tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld aan de Maaszijde van de weg.

Reconstructie kruispunt Rijksweg/Julianastraat
Het kruispunt Rijksweg/Julianastraat wordt opnieuw ingericht. Er komt een midden-eiland waar fietsers en voetgangers kunnen oversteken.

Omleiding
Aangezien de Rijksweg van september tot en met oktober volledig wordt afgesloten, is al het verkeer tussen Reuver en Belfeld gestremd. Al het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A73. Fietsers worden omgeleid via Ronckenstein en de Reuverweg. Ronckenstein wordt fysiek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

16 Augustus 2023 (Bron: Gemeente)


Tags: #Voortgang, #Reuver, #Herinrchting, #Fiets, #Bromfiets, #Rijksweg, #Verkeer, #Belfeld,