2023 Videoblog aanleg padelbanen TC Ruiver

Category:
Description:


Videoblog aanleg padelbanen TC Ruiver

Chronologisch videoverslag over de aanleg van twee padelbanen bij TC Ruiver

13 Okotber 2023 (Bron: Hay Clabbers)


TC Ruiver opent twee padelbanen

De sport padel is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse sportlandschap. De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond. De sport maakt een grote groei door. TC Ruiver speelt in op de ontwikkeling en opende zaterdag twee nieuwe banen.

Voorzitter Pim Cremers vertelt dat de komst van de padelbanen past bij de ontwikkeling die de tennisclub doormaakt. "We zijn twee jaar geleden begonnen met het eerste idee. Dat hebben we uitgewerkt".

Uiteindelijk moesten de leden ook akkoord gaan. Het is ook een stap die je zet als vereniging." Het is namelijk een grote kostenpost. "Voor twee banen moet je denken aan 150.000 euro", aldus Cremers. Het geld werd met sponsoren en hulp van de gemeente opgehaald.

Tennis en squash
Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland. Het kan worden beschouwd als een combinatie van tennis en squash. In Zuid-Europese landen is padel al jarenlang een zeer populaire sport. Bij padel speel je altijd in dubbelteams en volg je de regels van het tennis. Wethouder Anouk Huijs mocht met een potje de baan openen. Ook sprak ze haar bewondering uit voor de vereniging.

Piekuren
De banen worden opengesteld voor de leden tijdens de piekuren. Overdag worden de banen verhuurd aan mensen die geen lid zijn. "Zij huren dan voor een bepaalde tijd de baan en kunnen daarna het park weer verlaten als ze klaar zijn."

7 Oktober 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Tennis, #Reuver, #VideoBlog, #Voortgang, #Sport,