2023 Burgemeesters ontbijten met kinderen

Category:
Description:


Burgemeesters ontbijten met kinderen

Hoog bezoek deze ochtend in het gemeentehuis!

Leerlingen van groep 8 van OJBS de Triolier kwamen op onze uitnodiging ontbijten in de raadzaal in het kader van het landelijke burgemeestersontbijt. 

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, en jong geleerd is natuurlijk oud gedaan! 

Het was een gezellige boel samen met de leerlingen en natuurlijk was er alle ruimte om vragen te stellen. En hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt!


Burgemeesters ontvangen scholen met ontbijt

De dag starten met een gezond ontbijt. De burgemeesters van Peel en Maas en Beesel ontvingen kinderen in het gemeentehuis. Groep 8 van De Triolier in Reuver ontbeet met burgemeester Vostermans. In Peel en Maas kwam basisschool De Horizon uit Grashoek bij de burgemeester op bezoek.

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Burgemeesters en basisschoolkinderen gaan hierbij samen aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester in gesprek ging met de kinderen over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Nationaal schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

13 Okotber 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gezondheid, #Reuver, #Voedsel, #Burgemeester, #Triolier, #Basisschool,