2023 VLP-fractie kookt voor mensen met dementie

Category:
Description:


VLP-fractie kookt voor mensen met dementie

Het is niet direct iets wat je van een politieke partij zou verwachten. De fractie van de VLP in Beesel stond zaterdag achter het fornuis. De raadsleden kookten een gerecht voor de bewoners van Porta Silva in Reuver. Dit zijn zes groepswoningen voor mensen met dementie.

"We weten allemaal dat ze zorg onder druk staat", zegt fractievoorzitter Jan Hendriks. "Er worden veel vrijwilligers gevraagd om werkzaamheden te verrichten. Wij als lokale partij zijn een challenge aan gegaan. Wij gaan de mensen in de zorg helpen om een maaltijd te verzorgen."

Oud-Hollandse kost
Met zes partijgenoten trok hij het schort aan om te gaan koken. "Wortelenstampot, gehaktballen. Wij zorgen dat er een lekkere maaltijd op tafel staat." Porta Silva is blij met de ondersteuning. Zo kunnen de medewerkers de zorg inzetten waar het voor bedoeld is.

Werkdruk
Met deze actie wil de partij aandacht vragen voor de werkdruk in de zorg. Al weten de VLP-ers ook dat hun bijdrage het probleem niet oplost. "Wij willen meer bewustwording. Door elke maand een andere vereniging of club te laten koken." De partij die dat in november mag gaan doen, is inmiddels bekend. Dat zijn de Aaj Wiever van Reuver. Zij gaan de volgende maand koken.

14 Okotober 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Koken, #Reuver, #Ouderen, #Dementie, #Gezondheid,