2023 Ouders moeten hangjeugd aanpakken

Category:
Description:


Oplettende ouders moeten overlast hangjeugd aanpakken

Al langere tijd is de overlast van hangjongeren in Reuver, Offenbeek en Beesel een probleem. De inzet van inwoners die een oogje in het zeil houden, moet dat voor een deel gaan oplossen.

Ambassadeurs
Deze bewoners worden ambassadeurs van de leefbaarheid, ook wel buurtouders genoemd. Het is een plan van inwoners en de opbouwwerkers van Synthese. Woensdagavond wordt er meer uitleg over gegeven. "Een ouder kwam met het idee, dat we vervolgens hebben opgepakt", vertelt jongerenwerker Jody Jacobs van Synthese. Tijdens een informatiebijeenkomst hopen ze voldoende mensen bij elkaar te krijgen die komen helpen.

Herkenbare kleding
De Buurtouders houden de oren en ogen open en gaan waar mogelijk in gesprek met jongeren in de gemeente. Ze werken nauw samen met de jongerenwerker van Synthese en hebben contacten met de woningcorporatie, gemeente, wijkplatforms en politie.
De Buurtouders zijn te herkennen aan herkenbare kleding en een legitimatiebewijs. Ook lopen ze nooit alleen maar altijd met een andere buurtouders.

Informatiebijeenkomst
Woensdag is er een informatiebijeenkomst en wordt er vanaf 19.30 uur meer informatie gegeven in de moskee aan de Mariastraat.

24 Oktober 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Overlast, #Buurt, #Beesel, #Reuver,