2023 Proef doorstroming woningmarkt in gemeente

Category:
Description:


Beesel gaat proef doen voor doorstroming woningmarkt

In de gemeente Beesel wordt er een proef gestart om de doorstroming in de woningmarkt te stimuleren. Een amendement van de VLP werd donderdag in de begrotingsvergadering aangenomen.

Met name in de kern Beesel komen te weinig sociale huurwoningen vrij voor gezinnen. Daar wil de partij wat aan doen.

Verhuiskostenvergoeding
Het plan omvat een eenmalige verhuiskostenvergoeding die in 2024 als proef zal worden ingevoerd. Het doel is om meer kansen te bieden voor zowel jongeren als ouderen om te verhuizen en tegelijkertijd een deel van de sociale huurwoningen beschikbaar te maken voor senioren die passende huisvesting zoeken. De proef wordt uitgevoerd met maximaal vijf huishoudens.

Plan
Het college krijgt de opdracht om samen met woningstichtingen een plan te ontwikkelen waarbij voorrang wordt gegeven aan doorstroming van huidige inwoners van Beesel die binnen de gemeente willen verhuizen

Succes
De eenmalige verhuiskostenvergoeding voor huurders die overstappen van een eengezinswoning naar een senioren- of levensloopbestendige woning wordt vastgesteld op € 3.000. Na bewezen succes van de proef overweegt de gemeenteraad om deze voort te zetten of zelfs uit te breiden. De uitvoering en controle van het plan zullen in samenwerking met Nester worden uitgevoerd.

10 November 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Woningen,