2023 Rock Station Reuver bij Omroep P & M

Category:
Description:


Rock Station Reuver bij Omroep P & M (Dwars Door Limburg)

The Rock Station opende in 2012 haar deuren en ging van start met de gelijknamige muziekschool “Stichting The Rock Station”. Al snel kwamen daar meer artiesten, verenigingen en andere partijen bij waardoor de locatie is uitgegroeid tot hét creatieve broeinest in Reuver.

Muziek:
De muziekschool is uitgegroeid tot de grootste muziekschool in de regio Reuver en biedt vele disciplines aan. Denk daarbij o.a. aan zang, gitaar, basgitaar, drums, keyboard, piano, trompet, klarinet, saxofoon, hobo, trombone, tuba, dwarsfluit, melodisch slagwerk etc.

Er is een eigen studio waar reeds veelbelovende producties zijn opgenomen, deze studio is tevens te huur als oefenruimte.

Er is meer dan voldoende ervaring in huis op het gebied van (tour/stage)management, bandcoaching, band merchandise, logistiek en opslag voor toerende artiesten etc. Vrijwel alle “crew” barst van de live ervaring die ze hebben opgedaan tijdens Europese en/of wereld tournees, velen touren nog steeds.

Een mooi wapenfeit waar we erg trots op zijn is de unieke samenwerking tussen het Grescollege in Reuver en Stichting The Rock Station. De leerlingen van het Grescollege gaan naar The Rock Station toe en kunnen daar kiezen uit een aantal disciplines waaronder zang, keys, (bas)gitaar, drums en dans. Dit concept is nieuw en iedereen is razend enthousiast. Volg de laatste ontwikkelingen op Facebook (www.facebook.com/therockstation.eu/) of op deze website.

Spoor-10:
Sinds 2018 is Spoor-10 actief in het pand van The Rock Station. Spoor-10 biedt ondersteuning op Maat, dit perron heeft als doel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische en/of verstandelijke beperking die een ondersteuningsvraag hebben, te (re)activeren. Muziek is hierbij het middel. De activiteiten worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden.

www.spoor-10.nl

The Rock Station is gevestigd in een karakteristiek en monumentaal pand gelegen midden in het centrum van het gezellige Reuver. Op een steenworp afstand vind je het station, bushalte, bars, restaurants, bioscoop en winkels. Verder is er bij het pand voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als (brom)fietsen.

30 November 2023 (Uitzending Peel & Maas/Dwars Door Limburg)


Tags: #Rockstation, #Reuver, #Muziek, #Praatprogramma, #Interview,