2023 Haagse fotograaf presenteert boek 'Drakeblood'

Category:
Description:


Haagse fotograaf presenteert boek 'Drakeblood'

Vijf jaar lang fotografeerde Robin Butter uit Den Haag inwoners en taferelen uit Beesel voor haar boek Drakeblood. Zaterdag werd het boek gelanceerd. Het fotoproject laat het saamhorigheidsgevoel zien rondom het Draaksteken.

Een keer in de zeven jaar wordt het Draaksteken opgevoerd, zoals ook afgelopen zomer. Het dorp verandert dan in een openluchtspektakel, waar 500 vrijwilligers van de 2500 inwoners het verhaal van Joris en de Draak tot leven brengen. Door een nauwe samenwerking met het dorp aan te gaan, is Robin erin geslaagd dit eeuwenoude fenomeen vast te leggen en bij elkaar te brengen in het fotoboek.

Symbolische betekenis
"In mijn fotoboek Drakeblood neem ik de kijker mee in de bijna ongrijpbare samendraaiing van verschillende realiteiten in Beesel. Het dorp heeft voor mij grote symbolische betekenis en ik leg in mijn boek dit dorp en haar ongrijpbare mythe vast."

Acteurs
Sinds 2018 volgde zij Beeselnaren rondom het Draaksteken en legt zij vast wat het spektakel voor de inwoners betekent. Zo heeft zij verschillende acteurs en Sint Jorissen van de afgelopen edities gefotografeerd. Sybren Kuiper heeft het boek ontworpen en Uitgeverij Lecturis geeft het uit. Historicus en journalist Jona Lendering schreef voor dit boek een essay.

Mocht je ook belangstelling hebben voor het 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗯𝗼𝗲𝗸, klik dan op de onderste link! 👇

📖  www.lecturis.nl/product/drakeblood/

16 December 2023 (Uitzending Peel & Maas)

Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Boek,