2023 Vostermans maakt tussenstand bekend (P&M Hoés)

Category:
Description:


UPDATE 23 December 2023: Ut P&M Hoés haalt 12.263 euro op voor de Speelgoedbank

De tiende editie van Ut P&M Hoés heeft voorlopig 12.263 euro opgebracht. Het bedrag wordt gedoneerd aan de Speelgoedbank. De eindejaarsactie van Omroep P&M werd zaterdagavond afgesloten met de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag.

Heel mooi om te zien
Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas kwam vrijdagavond om 21.00 uur langs bij Ut P&M Hoés om het eindbedrag bekend te maken. Dit deed ze niet alleen, want ook kinderburgemeester Stan Gubbels was erbij. Tijdens deze jubileumeditie was Ut P&M Hoés gevestigd in het theater van DOK6. Ook P&M-voorzitter Maurice Vervoort en Josine van Loon van de Speelgoedbank gaven een korte toespraak.

De burgemeester sprak haar waardering uit voor de actie. “Er is ontzettend hard gewerkt door iedereen, voor en achter de schermen. Heel mooi om te zien hoeveel mensen op de been zijn gekomen.” Kinderburgemeester Stan vond het bijzonder om bij de ontknoping aanwezig te zijn. Hij kwam zelf ook in actie. “We hebben met de hele school lege flessen ingezameld, in totaal 600 stuks. Daarmee hebben we 400 euro opgehaald.

Speelgoedbank het goede doel
Sinds vrijdag voerde P&M actie voor mensen in armoede. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om met zijn of haar verjaardag een cadeautje te krijgen, óók in Peel en Maas en Beesel. Daarom was de Speelgoedbank dit jaar het goede doel. Deze organisatie verstrekt cadeaubonnen zodat mensen in armoede toch een cadeautje kunnen kopen. De slotavond van Ut P&M Hoés wordt muzikaal afgesloten door de All Stars Band, een samenstelling van de beste muzikanten uit de regio.

DOK6 Theater
Ut P&M Hoés keerde dit jaar na drie jaar afwezigheid terug in het centrum van Panningen. Niet meer in een glazen huis, zoals voorheen, maar op het podium van DOK6 Theater. Het bood bezoekers een droog en warm onderkomen, wat zeer goed uitkwam. Het is in de loop der jaren namelijk een traditie geworden dat het slecht weer is tijdens de eindejaarsactie. Het podium was naast de radiomengtafel ook goed gevuld met lokale artiesten.

23 December 2023 (Bron: Omroep Peel & Maas)


Burgemeester Bob Vostermans maakt tussenstand bekend (P&M Hoés)

Na bijna twee volle dagen van Ut P&M Hoés is er zo'n 8.500 euro opgehaald voor de Speelgoedbank. De tussenstand werd vrijdagavond bekendgemaakt door burgemeester Bob Vostermans van de gemeente Beesel.

Tussenstand
Complimenten aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen en een donatie heeft gedaan”, zei Vostermans nadat hij de tussenstand bekendmaakte. De burgemeester prijst de actie en roept iedereen op om de schouders onder te zetten.

Veel donaties
Op donderdag en vrijdag werd veelvuldig gedoneerd, bijvoorbeeld door scholen die de opbrengsten van hun kerstmarkten kwamen afleveren bij Ut P&M Hoés. De hoogste bedragen tot nu toe zijn gedoneerd door NHA (1.965 euro), de Rabobank (1.500 euro) en de Panningse basisschool De Groenling (ruim 1.400 euro).

Morgen is de laatste dag van Ut P&M Hoés. Om 21.00 uur is de finale waarin het eindbedrag bekend wordt. Daarna sluit de All Stars Band de actie af.

22 December 2023 (Uitzending Peel & Maas/Ut P&M Hoés)


Tags: #Gemeente, #Actie, #Armoede, #Beesel, #Reuver,