2024 Nieuwjaarsgesprek burgemeester Vostermans

Category:
Description:


Nieuwjaarsgesprek burgemeester Vostermans

In zijn nieuwjaarsboodschap sprak burgemeester Vostermans zijn wens uit om meer naar elkaar om te kijken. Ook werden er vragen beantwoord van kijkers.

Beesel doet het op de sociale cijfers niet goed, zo zegt de burgemeester. Het gaat daarbij om de sociale onderwerpen, zoals eenzaamheid. Vostermans roept op om deze mensen mee te nemen om zich aan te sluiten bij verenigingen en andere activiteiten. "Er is zoveel moois in onze gemeente", zegt hij.

Sociale ladder
De gemeenschapszin is in Beesel groot, toch ziet hij ook de tegenstellingen in de samenleving. Hij veroordeelde de actie van een groep jongeren die vlak voor nieuwjaar vuurwerk gooiden naar Café Ronckenstein. Daardoor beschadigden twee ruiten. "Dit kan natuurlijk niet. Ik vind dit crimineel gedrag. Daar moeten we echt iets mee. De tendens die we met onze jongeren zien van overlast, volgens mij ligt daar een bredere opgave. Misschien zijn we elkaar daar wel kwijt geraakt."

Nieuwe woning
Vostermans kijkt uit naar het nieuwe jaar. "Dit jaar komen er weer veel nieuwe initiatieven, we gaan aan de slag met veel onderwerpen." Op persoonlijk gebied komt er ook een mijlpaal voor de burgemeester die nu nog in Horst aan de Maas woont. Hij verhuist namelijk naar zijn nieuwe woning in Offenbeek. Het huis dat hij heeft laten bouwen, is binnenkort klaar.

Rustig vaarwater
Op politiek gebied is het rustig in de gemeente. Daar is Vostermans blij mee. Dat was twee jaar geleden wel anders. Er was onvrede bij de partijen over de bestuurscultuur. In de formatie zijn hier afspraken over gemaakt, die lijken te werken. "Je ziet dat de partijen kritisch, maar constructief zijn. Dat is fijn. Samen kunnen we bouwen aan Beesel."

Oppe Ruiver?
In het nieuwjaarsgesprek met Omroep P&M beantwoordde de burgemeester vragen van de kijkers. Zo vertelt hij over de verkeersmaatregelen rondom de Mariastraat. En is het De Ruiver of Oppe Ruiver? Burgemeester Vostermans geeft het antwoord.

12 Januari 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Nieuwjaar, #Praatprogramma, #Interview, #Beesel, #Reuver,