2024 Haal honing bij de Imker (Editie NL)

Category:
Description:


Haal honing bij de Imker (Editie NL)

Wil je échte pure honing ga dan niet naar de supermarkt maar haal het rechtstreeks bij de Imker.

Dat zeggen de iniatitiefnemers achter de website www.honingkaart.nl

De zoon van de Imker bouwde de website om te laten zien welke imkers in jou buurt honing verkopen.


Honingkaart is schot in de roos (L1)

Wat imker Philip Apeldoorn al wist bevestigde het tv-programma Keuringsdienst van Waarde: veel honing die je koopt in de supermarkt is geen pure honing, maar aangelengd met rietsuiker. Na deze uitzending kreeg de imker uit Beesel zoveel vragen dat hij samen met zijn zoon een landelijke honingkaart opzette met plekken waar je pure honing kan kopen en dat bleek meteen een schot in de roos.

Bekijk de honingkaart op https://honingkaart.nl/


Échte honing dankzij honingkaart uit Beesel (NOS)

De Beeselse imkers Imkers Philip (51) en zoon Freek (16) Apeldoorn hebben een website gelanceerd waarop je kan zien welke imkers in Nederland en België honing verkopen. Want niet alle honing die je kunt kopen, is puur.

In korte tijd hebben ruim 200 imkers zich aangemeld voor de website.

Fake-honing
Met de kaart willen vader en zoon Apeldoorn honingliefhebbers verbinden met imkers in de eigen omgeving. Het idee voor het platform bestond al langer en kreeg een impuls door een uitzending van Keuringsdienst van Waarde. Hierin werd duidelijk dat veel honing in supermarkten niet puur is. Soms is het vermengd met rietsuiker: 'fake-honing', concludeerde het programma.

Waardering
In de imkerwereld was het wel bekend dat winkelhoning soms wordt aangelengd, maar door de media-aandacht zijn ook consumenten zich daar nu bewust van. Vader en zoon Apeldoorn kregen dan ook vaak de vraag waar wel echte honing te koop is. De meeste imkers zijn namelijk niet zo commercieel. "Ze hebben een kraampje langs de kant van de weg, maar krijgen hun honing op die manier soms moeilijk verkocht", vertelt Philip.

Op https://www.honingkaart.nl kunnen consumenten niet alleen zien waar een imker honing verkoopt, maar je kan er ook de waardering voor jouw eigen imker plaatsen.

Drietalige site
Binnen de kortste keren hadden zo'n 200 imkers zich aangemeld en zij zijn nu zichtbaar op het platform. Ook Belgische imkers kunnen zich aanmelden. Vader en zoon werken bovendien aan een Duitse en Franse versie van de website. "We verwachten er niet rijk van te worden, maar het is geweldig om dit samen met mijn zoon te kunnen doen", zegt Philip.

Op de website kun je zien welke imkers honing verkopen.

21 Februari 2024 (Uitzending RTL 4 / Editie NL)


Tags: #Voedsel, #Beesel, #Dieren, #Opmerkelijk,