2024 Anouk Huijs over woningen in Gemeente

Category:
Description:


𝗕𝗹𝗢𝗸 𝗼𝗽 π—•π—²π—²π˜€π—²π—Ή: 𝗢𝗻 π—΄π—²π˜€π—½π—Ώπ—²π—Έ π—Ίπ—²π˜ π˜„π—²π˜π—΅π—Όπ˜‚π—±π—²π—Ώ π—”π—»π—Όπ˜‚π—Έ π—›π˜‚π—Άπ—·π˜€ 🎀

Deze week was wethouder Anouk Huijs te gast bij Omroep P&M. In het gesprek kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

🏘️ Bijpraten over woningbouwplannen Heijackerstraat, de Kleine Solberg en het woonwagenbeleid (vanaf 0:32 minuut).
πŸ—£οΈ Jongeren van het Grescollege denken actief mee met het beleid van de gemeente (vanaf 5:19 minuut).
🏑 Ontwikkelingen woningbouwplannen Wederikstraat (vanaf 9:30 minuut).
🏫 Status Integraal Kindcentrum, IKC (vanaf 12:19 minuut).
πŸ‘› Ontwikkeling economische visie: wat zijn voor gemeente als het gaat om ondernemen en werken? (vanaf 14:24 minuut).


Wethouder over woningbouwplannen in Beesel (Blik op Beesel)

In Blik op Beesel sprak wethouder Anouk Huijs over een aantal woningbouwprojecten in de gemeente. Het plan op de Wederikstraat heeft vertraging opgelopen. Verder zijn er plannen aan de Kleine Solberg en kijkt de gemeente naar het woonwagenbeleid.

De wethouder sprak in de uitzending over de hoge woningprijzen in de gemeente Beesel, zo bleek vorige week uit cijfers van het CBS. "Ik vind dat heel positief. Dat betekent dat men graag in Beesel wil wonen. We zijn uniek tussen groot stedelijke gebieden tussen Roermond en Venlo." Huijs ziet het als een bevestiging. "We zien dat er behoefte is aan woningen in de gemeente. Daarom is het nodig dat we woningen gaan bouwen. Voor de maat van Beesel zijn de Heijackerstraat en Kleine Solberg daarom een gigantische hoeveelheid." Inmiddels heeft de loting plaatsgevonden voor het project Heijackerstraat.

Wederikstraat
Het plan Wederikstraat heeft vertraging opgelopen. Aanvankelijk moesten de modulaire er na enkele maanden staan. "Op dit moment wachten we op de definitieve vergunningsaanvraag." De gemeente wil aan de Wederikstraat modulaire huurwoningen realiseren voor urgent woningzoekenden, zoals statushouders of vluchtelingen uit OekraΓ―ne. De keuze voor deze locatie roept veel vragen op, zowel binnen als buiten de lokale politiek. Onder bewoners van de Wederikstraat heerst er boosheid over de locatiekeuze van de woningen. De oppervlakte zou te klein zijn en de woningen zouden beter over de gemeente verdeeld moeten worden. De gemeente is daarom in gesprek gegaan met de buurtbewoners. "We willen maximaal gehoor geven aan de zorgen. Dit wordt meegenomen bij de vergunningsaanvraag die sociale huisvester Nester gaat doen." De realisatie zal op z'n vroegst volgend jaar plaatsvinden.

Woonwagenbeleid
Verder werkt de gemeente aan een woonwagenbeleid naar aanleiding van vragen van een inwoner. "Er hebben zich acht personen gemeld die aanspraak kunnen doen op een plek. Dat is de reden om daar beleid op maken. We gaan kijken wat dit voor de gemeente betekent."

27 Februari 2024 (Uitzending Peel & Maas/Blik op Beesel)


Tags: #Gemeente, #Woningen, #Informeren, #Beesel, #Reuver,