2024 Veel bekijks bij ponysport in Reuverse manege

Category:
Description:


Veel bekijks bij ponysport in Reuverse manege

Zo’n 130 pony’s zorgden afgelopen weekend voor veel bekijks bij Hippisch Centrum de Vossenkuil in Reuver. Daar vonden de Limburgse springkampioenschappen voor pony’s plaats. Paardensportvereniging St. Joris in Beesel organiseerde deze kampioenschappen voor het eerst.

Nationale kampioenschappen
De pony’s deden mee in verschillende categorieën. De barrage die zondagmiddag werd gereden, bestond uit elf kandidaten. Er stond wat op het spel, want de twee beste deelnemers gaan naar de nationale kampioenschappen in Ermelo. Femke Pauli werd met haar pony derde, Senna Beckers eindigde als tweede en Gwen Warnar werd eerste.

Storm geeft show
Bezoekers waren gratis welkom op de Reuverse manage. Voor kinderen was er een kleurwedstrijd en zij konden zich laten schminken. Na de prijsuitreiking zat het programma er nog niet op. Zo gaf Naomi Beckers een show weg met haar opvallende paard Storm.


Deelneemster uit Maasbree met pony Toby reservekampioen springen

Tess Lenders, woonachtig in Maasbree, is zaterdag reservekampioen geworden tijdens de Limburgse springkampioenschappen in Reuver. Dat werd ze met haar pony Toby.

Net niet voldoende
Tess, die lid is van ruiterclub De Karwats in Blerick, zette tijdens de barrage een mooi aantal stijlpunten neer. Dat bleek net niet voldoende voor de winst, want ze werd door de laatste deelneemster met één punt verslagen.

Ook met haar prestatie als reservekampioen is Tess zeer tevreden, zo laat ze weten. “Het is een mooie afsluiter met Toby”. De pony gaat nu bereden worden door een van haar zusjes.

De Vossenkuil
De Limburgse springkampioenschappen voor pony’s werden zaterdag en zondag door paardensportvereniging St. Joris in Beesel georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats in Hippisch Centrum de Vossenkuil in Reuver. Er waren verschillende categorieën en per categorie gaan er twee of meer pony’s naar de landelijke kampioenschappen in Ermelo.

25 Februari 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Sport, #Reuver, #Paardspringen, #Paarden, #LK, #Paardenvriend,