2024 Gemengdkoor Beesel bij 14e Sing Challenge

Category:
Description:


Gemengdkoor Beesel bij de 14e Sing Challenge 2024

Ruim duizend zangers, verdeeld over 27 koren, uit heel Nederland deden op 16 en 17 maart mee aan de Sing Challenge bij de Schatberg in Sevenum. Dat waren er opnieuw meer dan vorig jaar.

Shantygroep De Maashave stond in 2009 aan de wieg van de stichting Sing Challenge, die met dit tweedaagse festival het actief zingen wil promoten. Aanleiding was het tienjarig bestaan van het koor, dat meer wilde dan alleen een feestje bouwen om het tweede lustrum te vieren. Vorig jaar was er voor het eerst sinds drie jaar weer sprake van een volwaardige opzet, nadat de twaalfde editie in 2020 en 2021 vanwege corona werd afgeblazen en het jaar erna alleen met een afgeslankt programma kon doorgaan.
Divers

Op de Sing Challenge is een grote diversiteit aan muziekstijlen te beluisteren, van klassiek tot pop en van shanty tot smartlap. De optredens vonden plaats op twee podia in de nog niet zo lang geleden verbouwde Plaza van de Schatberg en de Peelzaal. De deelnemende koren zijn afkomstig uit het hele land, van Rotterdam tot Alkmaar. Zanggroepen die van ver komen, overnachten in de omgeving en schuiven op zondagmorgen aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Uit Noord-Limburg kwamen Gemengd Koor Beesel, gospelkoor Spirit of Love (Tegelen), Huûr Ôs (Grubbenvorst), Forever Young (Venlo), mannenkoor Die Sevensanghers (Sevenum), het Meuleveld Kinderkoor (Horst), popkour Bravoure (Velden), rockkoor Rock in Rooy (Venray), vocalgroup Happy Sound en zangvereniging Egelsheim (Hegelsom), smartlappenkoor De Sjanellekes (Venray), vocalgroup Hoor’s (Horst), zanggroep Konzagro (Koningslust) en de organiserende shantygroep De Maashave.

Het festival begon op beide dagen om 11.00 uur. Zaterdag duurde de Sing Challenge tot 20.15 uur en zondag tot 18.00 uur. De toegang was gratis, parkeren eveneens. Op zaterdagavond volgde na afloop een feestavond met muziek van de formatie Markant. Meer informatie was te vinden op de website en op Facebook.

17 Maart 2024 (Bron: Leon Koppenol)


Tags: #Gemengd Koor, #Beesel, #Muziek, #Events