2024 Monument voor jubilerende Eks-Prinse Reuver

Category:
Description:


Monument voor jubilerende Eks-Prinse van de Windjbuujels uit Reuver

Kunstwerk op Aaje Glorie-plein
Op zaterdag 16 maart vierde de Eks-Prinse Sociëteit Ruiver haar 5x11 jarig jubileum. Het jubileumcomité, bestaande uit Coen Franssen, Pieter Franssen, Sjoerd van Leipsig, Joep Simons en Pierre Verstappen had een mooi programma samengesteld. De dag werd, onder begeleiding van joekskapel de Dorsvlaegels feestelijk geopend. Na toespraken van praeses Leon Smolenaars en burgemeester Bob Vostermans werd een prachtig kunstwerk onthuld op het officieel tot “Aaje Glorie-plein” omgedoopt plein voor het voormalige gemeentehuis.

Op het kunstwerk zijn op de voorzijde naamplaatjes van alle eks-Prinsen met naam en motto op chronologische volgorde aangebracht en aan de achterzijde staat het refrein van het lijflied van de EPS: de Aaje Glorie, geschreven daar eks-Prins Arnold Wassen.

Ludiek middagprogramma
Na de onthulling werd met de aanwezige EPS-ers een groepsfoto gemaakt om vervolgens in residentie café-zaal Ronckenstein te genieten van een heerlijke brunch. Na de brunch volgden enkele optredens. Zo kwam Herman Bors op zeer humoristische wijze vertellen hoe tegen het prinsschap wordt aangekeken oppe Ruiver en blikten de eks-Prinsen Jan Stinges en Ron Aspers op muzikale wijze terug op allerlei gebeurtenissen binnen de EPS en keken ze alvast vooruit naar de toekomst. Daarna werd de praeses-wissel een feit. Leon Smolenaars wordt opgevolgd door Roel de Vlieger. Roel bedankte Leon uitvoerig voor zijn verdiensten de afgelopen 11 jaar en benoemde hem tot ‘Iere-praeses van de EPS. Ook werd Wim Rovers, die de afgelopen 11 jaar de taak van griffier zeer nauwgezet heeft uitgevoerd, bedankt. Hij draagt deze taak over aan Hans Boonen.

Het officiële middagprogramma werd zeer stijlvol afgesloten met het door Arnold Wassen geschreven lied ‘De Prinsemedalie’, gezongen door zijn dochter Mariëlle Wassen en op piano begeleid door kleinzoon Senna.

Afterparty
Nadat iedereen een hapje gegeten had, werd de zaal omgeruild voor het café en was iedereen welkom om deel te nemen aan de after-party. Natuurlijk kwamen Vastelaovesvereiniging De Windjbuujels en de Aad Adjudante Delegatie (AAD) de felicitaties overbrengen.

De combinatie van een lekker glas bier, Vastelaovesmuziek en een goed gezelschap, resulteerde in een ontzettend gezellige avond die tot in de kleine uurtjes werd voortgezet!

16 Maart 2024 (Bron: PuikLokaal)


Tags: #Kunst, #Reuver, #Onthullng, #De Windjbuujels, #Carnaval,