2024 Nieuw kunstwerk Reuver voor eks-prinse

Category:
Description:


Nieuw kunstwerk in Reuver voor Eks-Prinse

Veer zien de aaje glorie. Om os is ‘t begos.’ Dat staat op het kunstwerk dat woensdag werd onthult in Reuver. Het kunstwerk werd geplaatst voor het vijf keer elf jarig jubileum van de eks-prinse van de Windjbuujels.

Idee
Vijf jaar geleden zijn we gaan denken over een nieuwe optochtwagen. Toen is het idee gekomen om ook nog iets anders te doen voor de eks-prinse”, vertelt eks-prins uit 2004 Leon Smolenaars. “Toen is eigenlijk het eerste zaadje gepoot om met dit idee verder te gaan.” 

Ontwerp
Dat idee werd verder gespeeld naar Huub Hermans. Hij is zelf eks-prins uit 2003 en de ontwerper van het kunstwerk. “Ik heb het potlood gepakt en de medaille van de eks-prinse erbij gepakt als inspiratie. Dat is eigenlijk de roode draad van het ontwerp”, laat Hermans weten.

Bouw
Het idee was er, er lag een ontwerp en aan motivatie was er geen gebrek. Maar het kunstwerk moet ook nog gemaakt worden. Dat kwam in handen van eks-prins uit 2005 Coen Franssen. “Ik heb een constructiebedrijf benaderd nadat ik het idee van Leon kreeg. We hebben goed contact gehad en het bedrijf wist precies hoe ze dit konden maken”, aldus Franssen. “We hebben er eigenlijk als club weinig werk aan gehad.

Mooi
De reacties op het kunstwerk zijn erg positief. “Meerdere mensen hebben het gedeeld op social media en de reacties zijn heel erg goed. Ze vinden het ontwerp zelf ook erg mooi. Het is mooi meegenomen dat de inwoners van het dorp er ook blij mee zijn”, sluit Smolenaars af.

26 Maart 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Kunst, #Reuver, #Onthulling, #De Windjbuujels, #Carnaval,