2024 Lois (12) hoofdrol in 'Het Magische Meisje'

Category:
Description:


Reuverse Lois speelt hoofdrol in 'Het Magische Meisje'

Ze is pas 12 jaar en speelt nu al de hoofdrol in een theaterstuk. Lois uit Reuver speelt het magische meisje in de nieuwe voorstelling van het Puur Theater.

De hoofdrolspeelster is blij met haar rol. "Toen ik hoorde dat ik de rol zou gaan spelen, wist ik niet wat ik hoorde. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik het magische meisje was. Daar ben ik heel blij mee. Je mag veel dingen zeggen en doen en dat is heel leuk."

Bezoekers
Tijdens deze voorstelling nemen de 22 jeugdspelers tussen de 9 en 23 jaar de bezoekers mee in een avontuur met echte magische effecten. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april aanstaande en starten op het schoolplein van het Grescollege. Bezoekers nemen plaats in de klas van het ‘magische meisje’ en verplaatsen zich vervolgens samen met de spelers van lokaal naar lokaal.

Over het stuk
Het Magische Meisje’ vertelt het verhaal over een heel bijzonder meisje. Ze is verzot op lezen en verslindt het ene boek na het andere. Dit tot grote ergernis van haar ouders, die niets liever doen dan op de bank zitten en tv kijken. Als de schoolinspectie ineens voor de deur staat, eist deze dat het meisje naar school gaat. Maar de school wordt geleid door een gemene, nare man die een hekel heeft aan kinderen én aan haar lieve juf. Toch geniet het meisje volop van haar tijd op school, haar leuke klas en… van de magische bibliotheek. In de magische bibliotheek ontdekt ze over bijzondere krachten te beschikken en verzint ze het fantasieverhaal van haar dromen.

Uitverkocht
Het Magische Meisje’ wordt in totaal vier keer uitgevoerd op 6 en 7 april 2024 in het Grescollege te Reuver. Alle kaartjes zijn uitverkocht.

28 Maart 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #PuurTheater, #Reuver, #Toneel, #Interview,