2024 Bram Aal met duurzaam huis in Reuver

Category:
Description:


Bram Aal heeft een van de duurzaamste huizen in Reuver

Steeds vaker worden er huizen verduurzaamd. Denk aan warmtepompen, goede isolatie en zonnepanelen. Die komen steeds vaker terug in huizen. Bram Aal heeft een van de duurzaamste huizen in Reuver. Daarmee staat hij op de duurzame huizenroute.

Wonen
Toen ik het kocht heb ik even nagedacht of ik er zelf in ga wonen of ik het ga verhuren”, vertelt Aal. “Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om er zelf te gaan wonen en dus duurdere investeringen gedaan. Er is flink verduurzaamt, zodat ik nu zo min mogelijk woonlasten heb.” Aal had het huis gekocht en heeft er eerst drie jaar aan verbouwd voordat hij er in ging wonen.

Warmtevoorziening
Aal moest een keuze maken in de warmtevoorziening voor het huis. De meeste mensen kiezen voor een cv-ketel. De man uit Reuver koos ondanks de kosten en de grootte voor een warmtepomp. De warmtepomp voorziet het warm water en de verwarming voor de vloerverwarming.

Nadelen
Er zijn ook nadelen aan het hebben van een duurzame woning. “We merkten dat het behoorlijk warm wordt in de zomer. Denk aan een binnentemperatuur van 36 graden. Daarom hebben we naast screens bij de ramen ook gekozen voor een airco. Hij is helaas niet milieuvriendelijk, maar we hopen dan in de zomer wel een aangenaam klimaat te hebben”, aldus Aal. 

Duurzame huizenroute
Aal kwam bij de duurzame huizenroute door op internet rond te zoeken. Op de route staan verschillende huizen die maatregelen hebben genomen om de woning duurzaam te maken. Aal heeft ook zijn woning daar ingeschreven. Of er ooit nog mensen langs komen bij de woning van Aal: “Wie weet brengt dit item een hoop mee.

2 April 2024 (Uitzending Peel & Maas)


#Energie, #Reuver, #Woning,