2024 Prikkelarm fitnessen in Reuver

Category:
Description:


Prikkelarm fitnessen in Reuver

Stel je hebt autisme of burn-out verschijnselen dan kun je wat sneller overprikkeld raken. Sporten in een sportschool wordt dan ook lastiger, vanwege de harde muziek en vele mensen. Daarom is Jeremy Sabono van My35 in Reuver begonnen met prikkelarm fitness geven.

Prikkelarm
Het is op een apart tijdstip. Voor de mensen van prikkelarm fitness hebben we een uurtje vrijgemaakt tussen onze openingstijden door”, vertelt eigenaar van My35 Jeremy Sabono. “Mensen komen dan hier naar toe. Er is hier dan geen geluid en nagenoeg geen prikkels. “We hebben achteraf nog een gesprek met mensen over hoe we ze verder kunnen helpen.” Sabono doelt hier op een samenwerking die de sportschool heeft met een huisarts uit Reuver.

Verschillen
Volgens Sabono zijn er veel sportscholen waar veel geluid aanwezig is. Dat is voor sommige mensen een drempel. Het zijn te veel prikkels. De Reuverse sportschool is zich daarom gaan specialiseren in prikkelarme fitness en hoopt zo ook de aandacht op die doelgroep te vestigen.

Pilot
Het prikkelarm fitnessen is een pilot van drie maanden waarbij zes mensen gebruik maken van de dienst. Met die mensen wordt uiteindelijk op de pilot geëvalueerd. 

De reacties van de deelnemers zijn positief. Zo zijn ze blij met de begeleiding die ze krijgen en de omstandigheden waarin ze sporten.

2 April 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Sport, #Reuver, #Gezondheid,