2024 Ultimate Warrior Obstacle Run in Reuver

Category:
Description:


Rennen, kruipen en klimmen tijdens Ultimate Warrior Obstacle Run in Reuver

Klimmen in touwen, kruipen door de modder en door de natuur rennen. Het gebeurt allemaal tijdens de Ultimate Warrior Obstacle Run in het Drakenrijk in Reuver. Organisator Barry Lutgens organiseert het evenement al voor de zesde keer in de gemeente Beesel.

Entourage
Op vrijdag vond de scholenrun plaats en de zaterdag was gereserveerd voor volwassenen. “Zeven jaar geleden ben ik begonnen met deze sport”, vertelt Lutgens. “Ik kwam op verschillende andere runs en ik miste iets. Ik miste vooral iets in de aankleding van de events. Vanuit daar ben ik voor het eerst zelf een obstacle run gaan organiseren.

Diehards
De kinderen kunnen kiezen voor een afstand van een of drie kilometer. Voor de volwassenen op zaterdag kan er gekozen worden tussen een afstand van vijf, zeven, veertien, eenentwintig en achtentwintig kilometer. Voor de diehards was dat nog niet genoeg. Zo organiseert Lutgens een ultramarathon van 56 kilometer. Daarnaast is er ook een 24-uurs race. Dat betekent 24 uur rennen en obstakels trotseren. 

Openen
Wethouder Anouk Huijs mocht het evenement op vrijdag openen. “Het is altijd een eervolle taak om een evenement te openen, maar een evenement met heel veel kinderen is extra leuk”, zegt Huijs. “Ik vind het belangrijk dat wij zo’n evenement hebben in onze gemeente. Het nodigt uit tot bewegen. We weten dat bewegen onder kinderen steeds minder gebeurd. Met de Ultimate Warrior Run hopen we kinderen te laten bewegen en enthousiasmeren”, sluit de wethouder af.

Judo
Vanwege Lutgens’ achtergrond in de judo komen er veel judo dingen in het parcours. Zo moet er bij start finish door middel van een judoband aan een stang naar beneden gegleden worden. Ook hangen er judopakken waaraan geklommen moet worden.

5 April 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Sport, #Reuver, #Drakenrijk, #Events,