2024 Bob Vostermans voorgedragen bij Peel en Maas

Category:
Description:


Bob Vostermans voorgedragen als nieuwe burgemeester Peel en Maas

Bob Vostermans is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Peel en Maas. Dat werd vanavond tijdens een speciale raadsvergadering bekendgemaakt. Bob Vostermans volgt Wilma Delissen op. Zij stopt per 1 oktober na 14 jaar burgemeesterschap.

Bob Vostermans is 42 jaar, is getrouwd met Yvon en is vader van dochters Fleur, Loïs en Cato en zoon Teun. Sinds januari 2020 is Bob Vostermans burgemeester van de gemeente Beesel. Daarvoor was hij bijna zes jaar wethouder in de gemeente Horst aan de Maas. Voor die periode werkte hij zeven jaar als senior consultant bij Personato Werving en Selectie, en was hij ruim acht jaar actief als raadslid in de gemeente Arcen en Velden, gemeente Venlo en gemeente Horst aan de Maas. Bob Vostermans is oprichter en voorzitter van de K80, het netwerk van kleine gemeenten in Nederland tot 25.000 inwoners.

Vacature
Op de vacature voor de nieuwe burgemeesterspost reageerden 29 sollicitanten. Daarvan zijn er 27 man en 2 vrouw. Het grootste gedeelte van de aanmeldingen heeft een politiek-bestuurlijke achtergrond. Toch zijn er ook aanmeldingen uit andere sectoren. Van die 29 sollicitanten zijn er een aantal meegenomen naar een tweede selectieronde.

Vertrouwenscommissie
Een vertrouwenscommissie maakte samen met de gouverneur een keuze uit de kandidaten. De gemeenteraad koos vanavond op een bijeenkomst achter gesloten deuren uit twee aspirant-kandidaten de nieuwe burgemeester. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting begin oktober tijdens een speciale raadsvergadering geïnstalleerd.

Screening
Nu de kandidaat is voorgedragen door de gemeenteraad, voert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een uitgebreide screening uit. Als dit in orde is, is hierna de weg vrij voor de benoeming van de nieuwe burgemeester. Dit gebeurt met een Koninklijk besluit, dat wordt ondertekend door Zijne Majesteit de Koning. Daarna volgt een feestelijk moment: de beëdiging van de nieuwe burgemeester.

14 Mei 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Vertrek, #Beesel, #Reuver,