2024 Voordracht nieuwe burgemeester P & M

Category:
Description:


Voordracht nieuwe burgemeester Peel en Maas (Studio P&M)

Bob Vostermans voorgedragen als burgemeester: “Ik ga op zoek naar wat in Peel en Maas past

Bob Vostermans is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Peel en Maas. Dat maakte Sander Janssen, lid van de vertrouwenscommissie, bekend tijdens een raadsvergadering. Vostermans ziet de toekomst positief tegemoet.

Ontvangst
Als eerste ontving de vertrouwenscommissie Vostermans bij het gemeentehuis. Hij ontving een bos bloemen en onder veel gelach werd de nieuwe burgemeester naar binnen begeleid.

Vereerd
Ik ben heel vereerd dat ik het ben geworden”, vertelt Vostermans. “In Beesel had ik het enorm naar mijn zin, maar als de overburen laten weten dat er een plek als burgemeester vrij is, ga je toch nadenken. Het kan een hele mooie stap voor mij zijn.”

Beesel
Momenteel is Vostermans burgemeester van de gemeente Beesel. Daarvoor was hij actief in diverse bestuurlijke en politieke functies in Arcen en Velden, Venlo en Horst aan de Maas. “Ik had van te voren ook niet kunnen verzinnen dat ik een rondje maak in Noord-Limburg dat uiteindelijk eindigt in Peel en Maas”, aldus Vostermans

Profielschets
In de profielschets werd gezocht naar onder andere een burgemeester die de kart trekt. In die rol kan Vostermans zich wel vinden. “Ik denk dat dat ik ook bij Peel en Maas pas. Ik kan met de vuist op tafel slaan, dat was ook een voorwaarde in de profielschets. Toch moeten we dat samen gaan ontdekken met de gemeenteraad en het college.” 

Invulling
Vostermans heeft een positieve tijd achter de rug met de gemeente Beesel en geeft aan dat hij de invulling altijd als natuurlijk en leuk heeft ervaren. “Ik ga nu zoeken naar wat er past bij Peel en Maas. Ik wil in contact komen met de mensen". 

14 Mei 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Vertrek, #Studio, #Praatprogramma, #Beesel, #Reuver,