2024 Reacties in Beesel vertrek Burgemeester

Category:
Description:


Inwoners Beesel en politici reageren op aanstaande vertrek Bob Vostermans

Bob Vostermans werd dinsdagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Peel en Maas. Hij was nog maar vier jaar de burgemeester van de gemeente Beesel. De inwoners en politici vinden het jammer dat hij vertrekt.

Verrassing
Ik ben een beetje verwonderd eigenlijk. De beste man deed het erg goed”, vertelt een voorbijganger in Reuver. “Het is eigenlijk wel jammer dat hij weggaat”, zegt een andere voorbijganger. Weer een andere inwoner vertelt dat het perfect ging onder het beleid van Vostermans.

Ongunstige timing
Het was wel even een verrassing”, laat fractievoorzitter van Samen Verder, Rian Janssen, weten. “Ik had wel verwacht dat hij een stap zou maken een keer, maar niet dat dat nu al zal zijn." Janssen vindt de stap voor Vostermans mooi. Voor de gemeente Beesel is het volgens haar niet ideaal. Wethouder Anouk Huijs gaat binnenkort namelijk ook met zwangerschapsverlof. Dat betekent dat de helft van het college tijdelijk uit vervangers zal bestaan. Dat is volgens Janssen risicovol. “Toch krijgt Bob van mij alle felicitaties”, sluit de fractievoorzitter af.

Positief
Het is gelukkig wel positief nieuws”, aldus fractievoorzitter van Beeselse Lijst Patrick Jacobs die dinsdagavond werd gebeld met het nieuws. “Voor hem persoonlijk is het een hele mooie ontwikkeling. Ik gun het hem ook van harte, maar voor de gemeente Beesel is dit wel een aderlating. Het was een bedreven en gedreven burgemeester en dat gaan we wel missen.

Enthousiasme
Ook fractievoorzitter Jan Hendriks van de VLP spreekt via de telefoon over een verrassing. “Sommige kansen komen voorbij. Hij houdt van Noord-Limburg. Zoveel kansen komen er niet. Ik heb hem gefeliciteerd en voor ons begint de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. We gaan zijn enthousiasme missen. De manier hoe hij zaken in gang zet is fantastisch."

Weinig verandering
De zoektocht naar een nieuwe burgemeester kan in Beesel dus van start gaan. De inwoners weten wel wat ze zoeken. “Iemand die onder de mensen is en veel naar de mensen luistert”, wordt er gezegd. “Er moet niet heel veel veranderen.” De inwoners waren dus erg blij met Vostermans en zijn niet op zoek naar veel verandering.

15 Mei 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Vertrek, #Mening, #Interview, #Beesel, #Reuver,