2024 Voetbal - Wedstrijd Reuver - Swalmen

Category:
Description:


V.V. Reuver 1 (zon)   2 - 1  DES Swalmen 1 (zon)

Natuurlijk moest de sportieve plicht door VV Reuver gedaan worden en het afscheid van trainer Jan Trienekens moest ook een passend einde krijgen maar hoe zuur was het voor onze buren uit Swalmen dat bij de feestelijke seizoen afsluiting juist in Reuver een historische degradatie moest verwerken. Terneergeslagen spelers lagen lang op het veld en moesten getroost worden terwijl op het sportpark Dijckerhof het feest van super-Monday pas echt los ging. Groter konden de verschillen niet zijn en vanuit Reuver kunnen we de mannen van DES Swalmen alleen maar toewensen dat ze snel een terugkeer naar de vierde klasse kunnen vieren.

De eerste helft begon redelijk voorzichtig en zeer tegen wat we normaal zien leunde Reuver achterover zonder aanvankelijk druk te zetten. Het gaf Swalmen de kans om het spel te maken maar de gasten waren niet bij machte om Reuver vast te zetten. Na twaalf minuten een eerste kans voor Reuver als Stan Smits een corner op de voet van Bart van Buggenum aflevert, het schot van Bart wordt gekraakt en een rebound gaat hoog over. Een paar minuten later wordt Jelco Franssen gevloerd en mag Erkan Yazici een vrije trap nemen. Het harde geplaatste schot beland op de vuisten van de doelman, het was de eerste echt grote kans.

Na 19 minuten is het dan plotseling raak aan de andere kant. Na een ingooi komt een scherpe voorzet waarna Bart een duel verliest en een tweede tegenster er met de bal vandoor gaat. Een geplaatst schot in de verre hoek maakt Etienne Ottenheim kansloos 0 – 1

De eerste helft kent verder niet veel hoogtepunten. Reuver lijkt spaarzaam met de energie om te gaan en Swalmen komt niet veel verder dan schoten uit de tweede lijn waarmee Etienne niet is te verrassen. Een grote kans wel nog voor Jelco Franssen die alleen op doel af kan maar helaas maakt de bal een sprongetje als hij wil uithalen voor een schot op doel. Jammerlijk gaat de kans voorbij. Het lijkt dan al rusten met een achterstand te worden maar in de blessuretijd komt toch de gelijkmaker.  Noah Kremers stuurt Tim Lenssen diep en die bediend half vallend Erkan, die op zijn beurt geeft voor en van dichtbij kan Ruud Zegers de bal in het dak van het doel schieten, toch nog 1 – 1 en dat is wel een terechte tussenstand.

Na rust is er een heel ander spelbeeld. Len Nooyen, Ivo Sillen en Bodhi Reiter zijn in het veld gekomen voor Jelco, Youness en Ruud. En het is duidelijk dat Jan Trienekens ander voetbal wilde zien. Het spel straalt nu meer energie uit en gaat veel sneller op en neer. Het talrijke publiek, er stonden zo’n 400 mensen langs de lijn leven dan volop mee met de spanning. Swalmen weet niet of het genoeg heeft aan een gelijkspel (gezien de ruststanden wel), maar moet ook steeds opletten omdat de jonge invallers duidelijk geen boodschap hebben aan de belangen van de tegenstander.

Na iets meer dan een kwartier in de tweede helft doen Tim en Erkan het voorbereidende werk waarna Len Nooyen van de eigen helft vertrekt voor een lange solo richting doel, links en rechts zijn opties om af te spelen maar Len schiet zelf en plaatst de bal onhoudbaar voor de doelman in het doel 2-1 voor Reuver en een prachtige treffer voor onze jonge invaller.

Nog geen drie minuten later weer een prima aanval van Erkan die Len vrij voor doel optimaal aanspeelt maar helaas mist Len nu de niet te missen kans door tegen een verdediger aan te schieten. DES blijft daardoor in leven en mag nog hopen. Met aanvallende wissels proberen de mannen uit Swalmen de bakens te verzetten. In de 67e minuut komt Etienne een op een met de rechtsbuiten van Swalmen waarna de spelers tegen elkaar aan botsen, verzorging is nodig maar gelukkig kunnen de mannen weer verder.

Het spel van Swalmen heeft nu veel risico in zich en dus komen er grote kansen voor Reuver om de wedstrijd in het slot te gooien. Weer Len, Ivo en Erkan hebben allemaal kansen om de wedstrijd te beslissen maar als dat steeds niet gebeurt blijft DES Swalmen leven en gaan ze ervoor. Een vrij schot op doel komt recht in de handen van Etienne en dan staat de klok al op 90 minuten. De scheidsrechter laat daarna nog zeven minuten doorspelen maar Swalmen lukt het niet meer om tot scoren te komen. In de laatste minuut is het nog invaller Sem Teunissen die een grote kans krijgt maar dan is het ook voorbij en is het doek gevallen voor DES Swalmen dat nooit eerder in de vijfde klasse speelde zo vernam uw verslaggever.

Vooraf aan de wedstrijd nam de voorzitter nog afscheid van trainer Jan Trienekens die twee seizoenen de selectie van VV Reuver heeft gebracht naar een stabiel middenmoter in de vierde klasse en met de verjonging in deze periode mogen we gerust stellen dat hij een team achterlaat met veel potentie. Jan heeft dan ook aangegeven zeker nog terug te komen als supporter van VV Reuver.

19 minuut                                      0 – 1
45 minuut  Ruud Zegers                1 – 1
61 minuut  Len Nooyen                 2 – 1

https://www.foto-archief-vvreuverjouwweb.nl/reuver-swalmen-3

Competitie
4e klasse D

Datum
20 mei 2024 14:30

Scheidsrechter
R. Rutten

7 April 2024 (Bron: Dieter Van Gortel)


Tags: #Sport, #Reuver, #Voetbal, #VV Reuver,