2024 Gerrit Hillen leeft 'n beetje in de 50's

Category:
Description:


Gerrit Hillen leeft nog altijd een beetje in de 50s: 'Prachtig tijdperk'

De jaren vijftig en zestig zijn voor Gerrit Hillen méér dan een passie, het is een levensstijl. En dat blijkt niet alleen uit zijn inrichting en verzamelingen maar ook uit zijn grote liefde voor klassieke auto's. Dit weekend staat hij met zijn vertrouwde Cadillac voor de tiende keer op het Feel The 50s festival.

'Ik was graag tijdens mijn tienerjaren opgegroeid in dat tijdperk', vertelt Hillen (65). 'Het ging economisch steeds beter, de tieners kregen meer vrijheid en mochten echt hun eigen muziek gaan beluisteren. Het was een prachtig tijdperk.'

Verzameling
De huiskamer van Hillen is dan ook een mini-museum vol collector's items. De vitrinekast vol modelauto's, een cut-out van James Dean en een beeld van zanger Elvis Presley, het zijn maar enkele voorbeelden. Maar over zijn top drie hoeft de 50s-fanaat niet lang na te denken: 'Uiteraard mijn jukebox, de Kreidler uit 1961 en de flipperkast uit 1963.'

“De auto's uit die tijd hebben zo'n mooie vormen en lijnen.”

Classic Car Show
Een klassieke en passende auto uit die tijd mag ook niet ontbreken. Met zijn Cadillac reist Hillen af naar allerlei 50s en 60s festivals en shows. 'De auto's uit die tijd hebben zo'n mooie vormen en lijnen. En dat maakten ze toen nog met beperkte middelen. Het zijn prachtige kenmerken waar je de auto's op verre afstand al aan kan herkennen. Dat heb je nu bijna niet meer.'

Dit weekend staat Hillen voor de tiende keer op het Feel The 50s festival in Venlo. 'Eerst waren de auto's voor de decoratie, daarna kwam er een drive-in bioscoop. Nu staat er al jaren een schitterende carshow naast het muziekplein. Zondag sta ik er uiteraard weer.'

Radio
Omroep Venlo maakt zaterdag een live radiouitzending vanaf Feel The 50s. Tussen 12.00 en 15.00 uur is er uitsluitend muziek uit de jaren vijftig en zijn er interviews en sfeerimpressies vanuit het Nolenspark.

24 Mei 2024 (Bron: Omroep Venlo)


Gerrit Hillen uit Reuver leeft letterlijk zijn passie

Gerrit Hillen heeft een grote passie voor de jaren 50 en 60. Dat straalt hij aan alles uit, maar dan ook écht aan alles. Voor Hillen is deze passie zijn levensstijl.

Het was een prachtig tijdperk”, vertelt Hillen tegen Omroep Venlo.

Museum in huis
Wie langs zijn woning in Reuver komt, weet genoeg: hier woont een liefhebber. In zijn voortuin heeft Hillen een groot exemplaar van het Vrijheidsbeeld staan en boven de voordeur hangt een Amerikaanse vlag. Binnenshuis is het een waar museum met onder meer tientallen modelauto’s en een beeld van the King of Rocking Roll Elvis Presley. Zijn jukebox, Kreidler-motor uit 1961 en een flipperkast uit 1963 noemt hij zijn favoriete items.

Jukebox
Dat Hillen in zijn persoonlijke top drie zijn jukebox noemt, is niet vreemd. Elke week plaatst hij op zijn eigen kanalen een radio-uitzending met muziek uit zijn jukebox. Daarnaast presenteert Hillen bij Omroep P&M het radioprogramma Jukebox Time, dat tijdens de coronacrisis voor veel mensen een grote steun was.

Cadillac
Naast de vele collector-items beschikt Hillen over nóg iets tastbaars uit zijn favoriete decennium. Met zijn Cadillac maakt hij vaak onderdeel uit van festivals en shows over de jaren 50 en 60, zoals komende zondag op het Feel The 50s festival in Venlo. Hillen vindt de auto’s uit die tijd mooi, maar ook uniek. “Die hebben zulke mooie vormen en lijnen”, zegt Hillen tegen Omroep Venlo. “Het zijn prachtige kenmerken waar je de auto's op verre afstand al aan kan herkennen. Dat heb je nu bijna niet meer.

Koninklijke onderscheiding
Jarenlang was Hillen bestuurslid van de Oldtimer en Classic Car Club in Heel en bij oldtimervereniging De Oetloatklep in Belfeld. Verder is hij ook druk met andere dingen en houdt hij ervan om onder de mensen te zijn. Zo is hij vrijwilliger bij zorgcentrum Bösdael in Reuver. Vorige maand werd Hillen verrast met een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bob Vostermans.

25 Mei 2024 (Bron: Omroep Peel & Maas)


Tags: #Muziek, #Reuver, #Auto, #USA Cars treffen, #Venlo, #Vroeger,