2024 Zonnepark 'De Baendj' Reuver geopend

Category:
Description:


Zonnepark De Baendj Reuver feestelijk geopend

Het zonnepark in Reuver, De Baendj, werd feestelijk  geopend met een open dag. Het park werd in september vorig jaar in gebruik genomen, maar was nog niet officieel geopend.

Kwart van gemeente
Op twee velden langs de A73 zijn in totaal 7.112 zonnepanelen aangelegd. Deze voorzien 1.350 huishoudens van energie, wat neerkomt op bijna 25 procent van de gemeente Beesel. Inwoners delen mee in de opbrengsten van de energie die door het zonnepark wordt opgewekt. Het zonnepark is een initiatief van energiecoöperatie Joris Wekt Op.

Rondleiding en informatiemarkt
De feestelijke opening vond op zondag 2 juni plaats aan de Offenbekerweg. Bezoekers kregen de unieke kans om de velden met zonnepanelen van dichtbij te bekijken. Ze werden rondgeleid over het park en konden meer info krijgen op een informatiemarkt. Ook waren er bijzondere elektrische vervoersmiddelen te bekijken en was er een springkasteel aanwezig voor de jongste bezoekers.

Opbrengsten naar gemeenschap
Met het zonnepark moet lokale betrokkenheid en lokaal voordeel worden gestimuleerd. Inwoners van Beesel, Reuver en Offenbeek kunnen zich aansluiten bij energiecoöperatie Joris Wekt Op om onderdeel uit te maken van het project. Omdat de inkomsten worden besteed aan sociaalmaatschappelijke en duurzame projecten, gaan de opbrengsten rechtstreeks terug naar de gemeenschap. Zonnepark De Baendj is een van die gerealiseerde projecten, net als een collectief zonnedak op sporthal De Schans.

2 Juni 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Enegrie, #Reuver, #Zonnepanelen, #Opening, #A73,